Skocz do zawartości
BeRNaL

!!!!! PŁYTA GŁÓWNA !!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

siemandero :wink: jutro chce zamowic jakas plyte z prockiem i pamiec.

problem jest taki, ze prosilbym was o pomoc w wyborze plyty. opcja jest taka:

Epox 8KHAL 435 zł

Soltek 75DRV5 469zł

Gigabyte GA-7VRX 430zł

Gigabyte GA-7VTXE+ 380zł <w opisie plyty jest

napisane OVERCLOCKING

czy to faktycznie dobra plyta?

Microstar KT3 Ultra (MS-6380E) 460 zł

do tego dochodzi XP 1600+ i narazie 128 ddr. Co do procka moze jakaś lux seria? A pamieć - jaki producent ?

dzieki serdeczne za pomoc

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli max overclocking to Epox...a jesli normalny to polecam MSI...sam mam MSI (tylko ze 266A) i plytka spoko...podkrecanie tez niezle(na razie tylko 1100 Mhz bo do tylu mam coolera :cry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że gigabyte będzie ok a pamięci kingstona (7ns) sam takich używam i są ok na C2 chodziły mi przy 150 fbs(2-2-2) stabilnie a jaki nie to np elixiry (dziadoska firma robi nieróne kości i tylko 15ns ale jak się dobrze dobierze to spox) chodzą na takich samych ustawieniach jak te kingstony :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka moja uwaga, bo nie wszyscy na to zwracaja uwage a poznieje niespodzianka. zamowilem msi i kiedy zobaczylem ze ma bios AMI to wyleciala od razu z domu. soltek ma na pewno AWARDA, nie wiem jak epox do ktorego sie przymierzam. pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem dodac ze ma to byc oczywiscie stabilne  :wink: Wiadomo ze O/C napewno bedzie ale w granicach rozsądku, bez przegięć  :)

Polecam tą:

Asus A7V333 VIA KT333 DDR333 - 560.00zł

albo:

Epox 8K3A VIA KT333 ddram - 480.00zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem dodac ze ma to byc oczywiscie stabilne  :wink: Wiadomo ze O/C napewno bedzie ale w granicach rozsądku, bez przegięć  :)

Polecam tą:

albo:

Czy ten epox obsługuje pamięci DDR 333??

Tak ogolnie to też się zastanawiam nad kupnem jakiejs porządnej płyty i myśle nad tym epoxem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tą:

albo:

Tak ogolnie to też się zastanawiam nad kupnem jakiejs porządnej płyty i myśle nad tym epoxem.

Albo sie z nasz simiejesz albo jestes guuupi , jaki widzisz symbol przy plycie Epoxa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KT333 !!! Koles specjalnie napisal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tą:

albo:

Albo sie z nasz simiejesz albo jestes guuupi , jaki widzisz symbol przy plycie Epoxa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KT333 !!! Koles specjalnie napisal :)

heheheh :lol: :lol: :lol: Byłem ciekawy co odpowiecie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka moja uwaga, bo nie wszyscy na to zwracaja uwage a poznieje niespodzianka. zamowilem msi i kiedy zobaczylem ze ma bios AMI to wyleciala od razu z domu. soltek ma na pewno AWARDA, nie wiem jak epox do ktorego sie przymierzam. pozdrowienia.

ami na płycie msi jest spoko. też na początku się podqu....em ale jak polukałem to wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tą:

albo:

Chyba lepszy wybor to ten Asus po przeczytaniu o nim i porowaniu pomiędzy EpoXem, jest lepszy ale troche droższy.

Ale jeżeli cena nie gra roli to chyba rozsądniejszym wyborem będzie asus. Co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tą:

albo:

Chyba lepszy wybor to ten Asus po przeczytaniu o nim i porowaniu pomiędzy EpoXem, jest lepszy ale troche droższy.

Ale jeżeli cena nie gra roli to chyba rozsądniejszym wyborem będzie asus. Co o tym sądzicie?

Jezeli nie chcesz extremalnie krecic proca Asus jest zdecydowanie lepszym wyborem .

A....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ami na płycie msi jest spoko. też na początku się podqu....em ale jak polukałem to wszystko ok.

a jaki bios ma epox na kt333 (na powaznie sie do niego przymierzam). niestety w moim przypadku ami nie wiedziec czemu zaniza wartosc uzytkowa plyty...

a moze jest gdzies w sieci porzadny test tej plyty (tego zapowiadanego na tweak.pl nie moge sie doczekac...) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D :D aleście mnie panowie zaskoczyli mile :) nie wlaczalem kompa przez 1 dzien bo mnie nie bylo a tu tyle postow.......lux. serdeczne dzieki. teraz wiem jaka plyte wezme bo mi sie przesunol termin zamowienia. EPOXik raczej bedzie. tylko tam gdzie moge kupic po cenie zakupu cholera nie maja epoxa tylko msi. bede musial podskoczyc do innego sklepu:( w kazdym razie dzieki wam za pomoc :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemandero  :wink:  jutro chce zamowic jakas plyte z prockiem i pamiec.

problem jest taki, ze prosilbym was o pomoc w wyborze plyty. opcja jest taka:

Epox 8KHAL              435 zł

Soltek 75DRV5            469zł

Gigabyte GA-7VRX            430zł

Gigabyte GA-7VTXE+        380zł              <w opisie plyty jest

napisane OVERCLOCKING

czy to faktycznie dobra plyta?

Microstar KT3 Ultra (MS-6380E)  460 zł

do tego dochodzi XP 1600+ i narazie 128 ddr. Co do procka moze jakaś lux seria?  A pamieć - jaki producent ?

dzieki serdeczne za pomoc

:roll:

zapomnij o 8khal ! Jeżeli już to 8kha+ lub tę na kt333. Khal to okrojona wersja źle spisująca sie przy o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...