sebaseba Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Witam, planuje wymienić laptopa, który będzie mi od czasu do czasu służył do renderowania animacji z after effecta, 2-3 zlecenia w miesiącu. Poza afterem pracuję raczej biurowo outlock/przeglądarka/office/ od czasu do czasu adobe xd/figma. Dlatego chciałbym kompa który jest w miarę mobilny, zastanawiałem się nad zakupem Acer ConceptD 7 Pro, test w purepc wypadł całkiem spoko, ale pojawia tam się Hyperbook NH5, który bije acera w wielu testach. Skonfigurowałem sobie hypera i jest ma o wiele lepsze parametry i jest 7 tys. tańszy no i mam dylemat. Czy acer faktycznie będzie dużo gorszy od hyperbooka? Czy raczej powinienem kierować się tym, że GPU jest ważniejsze i to w acerze jest wydajniejsze? W testach robionych na Maya2019 czy Premier ta różnica wydaje się niewielka. Pytanie też z chłodzeniem, w hyperze można wymienić pastę i zamontować lepsze chłodzenia, a acer jest dosyć smukły i pewnie będzie się grzał. Jestem ciekawy Waszych opinii na ten temat i być może doświadczeń z tymi sprzętami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.laska2 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Tu raczej wybór powinien paść na Acera ze względu na bardziej wyrobioną markę i większą gwarancję na to, że będzie dobrze chłodzić. Opcjonalnie można od razu wymienić wymienić pastę w hyperze i zrobić mu przegląd (tak dla pewności) ze względu, na to że to jest sprzęt do pracy i zarabiania pieniędzy. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...