Skocz do zawartości
sebaseba

Acer ConceptD 7 Pro vs Hyperbook NH5 Zen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje wymienić laptopa, który będzie mi od czasu do czasu służył do renderowania animacji z after effecta, 2-3 zlecenia w miesiącu. Poza afterem pracuję raczej biurowo outlock/przeglądarka/office/ od czasu do czasu adobe xd/figma. Dlatego chciałbym kompa który jest w miarę mobilny, zastanawiałem się nad zakupem Acer ConceptD 7 Pro, test w purepc wypadł całkiem spoko, ale  pojawia tam się Hyperbook NH5, który bije acera w wielu testach. Skonfigurowałem sobie hypera i jest ma o wiele lepsze parametry i jest 7 tys. tańszy no i mam dylemat.

Czy acer faktycznie będzie dużo gorszy od hyperbooka? Czy raczej powinienem kierować się tym, że GPU jest ważniejsze i to w acerze jest wydajniejsze? W testach robionych na Maya2019 czy Premier ta różnica wydaje się niewielka. Pytanie też z chłodzeniem, w hyperze można wymienić pastę i zamontować lepsze chłodzenia, a acer jest dosyć smukły i pewnie będzie się grzał.

Jestem ciekawy Waszych opinii na ten temat i być może doświadczeń z tymi sprzętami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu raczej wybór powinien paść na Acera ze względu na bardziej wyrobioną markę i większą gwarancję na to, że będzie dobrze chłodzić. Opcjonalnie można od razu wymienić wymienić pastę w hyperze i zrobić mu przegląd (tak dla pewności) ze względu, na to że to jest sprzęt do pracy i zarabiania pieniędzy.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi