Sharimsejn Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Wiem, że jeszcze dokładnie nie wiadomo ale ile taki zestaw może żreć watów? https://outervision.com/b/QlC0al Procek będę chciał mieć na 4.5GHz ale coś pokroju 4800X jak wyjdzie. Pokazuje, że rekomendowany zasilacz to 780W. Wiem, że to nie jest dokładne i zawyża ale obawiam się czy po kupnie tej grafiki SeaSonic Focus GX-750 gold da radę :/ Ktoś bardziej obeznany w zasilaczach pomoże i poborze mocy pomoże? Edytowane 3 Września 2020 przez Sharimsejn Zmiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sharimsejn Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2020 Proszę o przeniesienie tematu do działu zasilaczy i liczę na czyjąś odpowiedź :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Mogę powiedzieć że jak wklepałem w ten kalkulator mój pc to wyszło Load Wattage 578W podczas gdy przy pełnym obciążeniu podczas gier mam 300W, albo jeśli włączę wyższy power limit na grafice to do 380W. Także ten, podziel przez 2 :D Ten kalkulator podaje wartości po max oc i max obciążeniu cpu i gpu których realnie się nie spotyka. Aczkolwiek niektóre kart będą wyświetlały info ze zasilacz za slaby: Nie wiem czy planujesz przepłacić za Asusa ale on takie info pokaże :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...