Nicky Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Zamierzam qpic nowe mobo, niestety stan moich finansów nie jest za wysoki na 500zł na płyty i pamięci. Moje typy: Asus A7v8x/lan Kt400 AGPx8 USB2 Audio6ch Gigabyte Ga-7va-c Kt333 USB2 Ac6 AGP 4x www.proline.pl Którą z tych dwóch wybralibyście na moim miejscu, czy ewntłalnie inne sugestie. W grę wchądzą tylko oferty z proline, bo mam blisko i dobry servis mają. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ECS L7S7A2 - bezkonkurencyjny jeżeli chodzi o cenę wydajnoscia rozwala wszelkie KT (no moze z wyj KT600 :D) wada - do powaznego przekręcenia musisz zrobic drut-mod bo ma slabą regulację Vcore kupujesz DDR400 i FSB około 200 twoje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Zapomiałem dodać Zadnych ECS, jednego mam i więcej ne chce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ECS L7S7A2 tak jak pisał FIT Naprawdę dobra i tania płyta Stabilana dobrze wykonana i ma niezłe możliwości OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Zapomiałem dodać Zadnych ECS, jednego mam i więcej ne chce hahahhah - no wiesz.... popatrz a ja mam ecsa (co prawda na KT133a) w serwerze i jestem bardzo zadowolony: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 fit opisz jak to zrobiłreś, vmod, drudmod czy co. Bo w biosie to nawet opcji zmiany napiecia nie ma a codopiero o mnozniku mówić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 drutmod jest trywialny - opisy sa w innym wątku - w moim przypadku włożyłem jedno uszko na +0,2V (starczy jezeli wiesz które mostki co robią) mnożnik przepaliłem na procku - to serwer więc i tak nie bawię się w zmiany i inne cuda - chodzi ponad 2 miesiące bez problemu.... pełna drutologia tutaj: http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...amd_pinmod.html a faq u nas :D : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33023 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 także polecam L7S7A2, FSB 225 ktoś ma non-stop więc nie każy nF2 tyle wykręci. zawalista wydajność i cena ok 150 zł (po sprzedaniu dołączanego czytnika kart flash). z podkręcaniem nie jest tak źle, szczególnie gdy procek nie wymaga zmiany napięcia o więcej niż 0.1V. ogólnie spox mobo, i zero problemów, których nie brakuje na nF2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 hahaha- tu podyskutuję - nie mam problemów z nf2 :D a różnica w jakości dźwięku jest.... powalajaca pozatym pierwsze wersje ecsa miały problemy z ACPI a ostatne są wystripowne (tfu) z paru rzeczy - ale jak komuś na kasie zależy - to nie ma lepszej mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Proszę op pomoc w wyborze bo jak na razie to wszyscy piszecie nie na temat. Szczególnie zapraszam do dyskusji posiadaczy płyt o których piszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Proszę op pomoc w wyborze bo jak na razie to wszyscy piszecie nie na temat. Szczególnie zapraszam do dyskusji posiadaczy płyt o których piszę. Dlaczego nie na temat? Przecież wszyscy ci mówią o sporo lepszej płycie niż ty zaproponowałeś. Czemu zdecydowałeś się akurat na te?? Chciałem ci polecić Epoxa 8K9A, ale widzę, że w Proline tego nie mają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Z tych dwoch ktore podales,ja bym bral ASUS'a.Plyta jest stabilna,wydajna i cacy jak na swoje latka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Poprostu mam uprzedzenie do ecs ale jak widzę te cene to może zmienie zdanie. Dobra nawet mi się spodobała to płytka, a jk wwygląda sytuacja z podkręcaniem na niej. Może ktoś chce qpic czytnij kart, ile za niego dostane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 także polecam L7S7A2, FSB 225 ktoś ma non-stop więc nie każy nF2 tyle wykręci. zawalista wydajność i cena ok 150 zł (po sprzedaniu dołączanego czytnika kart flash). z podkręcaniem nie jest tak źle, szczególnie gdy procek nie wymaga zmiany napięcia o więcej niż 0.1V. ogólnie spox mobo, i zero problemów, których nie brakuje na nF2. I pewnie nie każdy ECS L7S7A2 ;) Co do tych problemów - czytałem wątek o niej i parę zonków było ... Nie żebym deprecjonował wartość tej płyty ale nie ma co jej wznosić na piedestały - po prostu niezłe mobo jak za tą kaskę (ale jednak ECS) Dlaczego jedziesz na fsb 166 (tylko ?) Na ile Ci wstaje asynchro ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Poprostu mam uprzedzenie do ecs ale jak widzę te cene to może zmienie zdanie. Dobra nawet mi się spodobała to płytka, a jk wwygląda sytuacja z podkręcaniem na niej. Może ktoś chce qpic czytnij kart, ile za niego dostane jak mi pokarzesz ten czytnik to moze sie skusze,dajcie jakies linki to sobie poczytam,taki czytnik nawet by mi sie przydal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 zobacz na www.ecsusa.com www.proline.pl Wiem, że ta płyta wygląda cqacy ale wiem co wart jest ten ecs a przecież po samyn opisie to nie rózni się wiele od np. solteka sl75kav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 zobacz na www.ecsusa.com www.proline.pl Wiem, że ta płyta wygląda cqacy ale wiem co wart jest ten ecs a przecież po samyn opisie to nie rózni się wiele od np. solteka sl75kav albo ja jestem slepy,albo to przez te upaly....cos nie widze nigdzie tego czytnika kart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 I pewnie nie każdy ECS L7S7A2 ;) Co do tych problemów - czytałem wątek o niej i parę zonków było ... Nie żebym deprecjonował wartość tej płyty ale nie ma co jej wznosić na piedestały - po prostu niezłe mobo jak za tą kaskę (ale jednak ECS) Dlaczego jedziesz na fsb 166 (tylko ?) Na ile Ci wstaje asynchro ?? sprawa wygląda bardziej głupio niż można pomyśleć. jadą na 166 MHz bo wolę pamięci synchro puścić, niby na tej mobo różnica prawie żadna między synchro a asynchro ale ... pamięci kiepściutkie. po drugie cooler mam jeszcze kiepski i w biosie mam 45*C więc w grach trochę więcej - czekam bo znajomi mają mi przywieźć cooler. a problemy okazują siębyć chyba przez sterowniki do agp ale ja nie mam problemów, może to wina winXP, ja na 2000 mam idealną stabilność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 a morzesz jeszcze pomyśleć nad tą płytą :arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7661 powinien być lebszy od kt400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 niom, oficjalne wsparcie FSB 200/400 to jużcoś, może do 250 się zakręci (na pewno nawet) tylko że asrock ma biedne podkręcanie, sporo gorsze niż ECS bo nawet zmiany mnożnika nie ma. a to już lipa - drut0mod lub mostki to nie ten wiek. sam chipset spox, tylko czekać i kupować ECS'a na tym 748. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Troche poczytałem na temat tej płyty i chyba w poniedziałem po nimą jadę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja bym tam bral asusa A7v8x moj koleszka ma i bez problemy 2000 xp poszedl na 2166 mhz na boxowym coolerze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Wczoraj byłem w proline i kupiłem A7v8x zapowiada się bardzo ciekawie (x dream już wypolerowany na lustro), tylko nue było pamiątek ddr333 256mb, wiec w ponniedziłek wybiorę się jescze gdzieś po pamieci, albo zamówiee w gralu są twinmosy za 204 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...