snooki Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Mam taki problem , chce zmienic płyte głowną, procka i pamięc ale dysk zostawić a chodzi on w ATA/66 a ta nowa płyta obsługuje ATA/100/133 ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 spokojnie dysk bedzie chodzil tylko ze nie na ata 100 czy 133, ale na 66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Mam taki problem , chce zmienic płyte głowną, procka i pamięc ale dysk zostawić a chodzi on w ATA/66 a ta nowa płyta obsługuje ATA/100/133 ?????? Powiem tak: u mnie do płyty z podpisu podpięty jest Seagate Barracuda II działający na ATA66. I działa .... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 u mnie ostatnio odmawial posluszenstwa ata33 ale to chyba juz wina dysku.... ata 66 na luzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 powinien pojsc bez zajakniecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Aha... :) bo własnie się zastanawiałem czy pójdzie ...bo w opisie płytki jest że obsługuje ATA 100/133 (i nic nie wspomniano o ATA 66) i nie byłem pewien czy to znaczy że ATA 66 nie pójdzie :? ale OK.... :lol: ....bo juz się bałem że dysk też będe musiał nowy dać :lol: THX.... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Standard, interfejs ATA100/ATA133 jest zgodny w dół z wcześniejszymi czyli z ATA66/ATA33/PIO4/PIO3 itd wiec zadnych problemów nie powinno być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Mam jeszcze jedno pytanko....mam zamiar kupić płyte ABITA NF7 ,a w opisie jest napisane że posiada ona jako standart kontrolera ATA - ATA/133 a jej starsza siostra NF7 - S posiada ATA/133 i serial ATA....więc też bez problemu podepne mój dysk ATA/66 pod NF7 ????...Wiem że lepsza jest NF7 - S :lol: ale troszke droższa jest :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Pod jedną i drugą podepniesz każdy dysk, nawet PIO 1 (oczywiście IDE). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...