Piotraskurier Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 Niedługo będę składał nowy komputer. Jestem na etapie wybierania podzespołów. Wcześniej leciałem na procesorach intela, ale tym razem zdecydowałem się na AMD. Mam zamiar zakupić AMD Ryzen 3 3100, 3.6GHz, 16 MB. Jednak dużo słyszałem o tym, że strasznie się grzeje i stockowy wiatraczek słabo spełnia swoje zadanie. Czy (i jakie) kupić dodatkowe chłodzenie ? (wodne odpada przez ograniczone środki). Dodam że posiadam obudowę SilentiumPC Signum SG7V TG (SPC249). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajko_xD Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Piotraskurier napisał: Niedługo będę składał nowy komputer. Jestem na etapie wybierania podzespołów. Wcześniej leciałem na procesorach intela, ale tym razem zdecydowałem się na AMD. Mam zamiar zakupić AMD Ryzen 3 3100, 3.6GHz, 16 MB. Jednak dużo słyszałem o tym, że strasznie się grzeje i stockowy wiatraczek słabo spełnia swoje zadanie. Czy (i jakie) kupić dodatkowe chłodzenie ? (wodne odpada przez ograniczone środki). Dodam że posiadam obudowę SilentiumPC Signum SG7V TG (SPC249). A nie myślałeś o innym procku? Edytowane 18 Listopada 2020 przez Jajko_xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotraskurier Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 1 godzinę temu, Jajko_xD napisał: A nie myślałeś o innym procku? Zastanawiałem się czy kupić i5 9 generacji. Jaki byś mi polecił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 30 minut temu, Piotraskurier napisał: Zastanawiałem się czy kupić i5 9 generacji. Jaki byś mi polecił? i3 10100F albo i5 10400F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2020 Do tego procesora spokojnie wystarczy Fera lub Fortis. Ewentualnie jeśli masz większy budżet to możesz rozważyć Noctue, gdyby w przyszłości chciałbyś zmienić na proca na coś mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...