Skocz do zawartości
Mleczyk

Ktoś mi wytłumaczy to zjawisko :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Siema wszyskim !!!

No właśnie mam taki przypadek na athlonie 2000Xp na coolerze sk6+delta

puszczony na 7000 mialem tem max 43 na procku i 34 w obudowie ,a

teraz kiedy go pusciłem na 4600 mam tem na procku po kilkugodzinnym obciażaniu max 47C a w obudowie 30(!) .Własnie tego nieczaje dlaczego temperatura w obudowie sie zmniejszyła.Dodam tylko że mam 6 wentyli w obudowie 3 nawiewowe i 3wypuszczające ciepłe powietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MI się zdaje że może to być związane z rozmieszczeniem czujników temperatury na płycie.Po prostu gdy mocniej wiatrak chodził ciepłe powietrze z pod proska "owiewało" drugi czujnik a teraz po zwolnieniu wiatraka w ogóle tam nie dochodzi. Ewentualnie to co kolega wyżej napisał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema wszyskim !!!

No właśnie mam taki przypadek na athlonie 2000Xp na coolerze sk6+delta

puszczony na 7000 mialem tem max 43 na procku i 34 w obudowie ,a

teraz kiedy go pusciłem na 4600 mam tem na procku po kilkugodzinnym obciażaniu max 47C a w obudowie 30(!) .Własnie tego nieczaje dlaczego temperatura w obudowie sie zmniejszyła.Dodam tylko że mam 6 wentyli w obudowie 3 nawiewowe i 3wypuszczające ciepłe powietrze.

Czyli wiatrak przy 7000obr wywala więcej ciepłego powietrza, które nie jest prawidłowo odprowadzane z obudowy. Albo czujnik temp w obudowie mash w miejscu, gdzie nie ma przepływu powietrza, a tylko cooler tam nawiewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...