Skocz do zawartości
Wofek

XP1600+ vs XP1700+ - overclocking !!!

Rekomendowane odpowiedzi

wejdź po prostu na www.overclockers.com i sprawdź. Nieznacznie lepiej wypadają 1700.A jak kupisz z dobrej serii to powinno bez problemu pójść na 166. Ja mimo wszystko bym się chyba zdecydował na 1600 (nawet jak by miał być tańszy o jakieś 30-40 PLN to bez sensu wydać tyle za 50 Mhz bo gdzieś tyle chyba wyniesie róznica między nimi po podkręceniu...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki znacie fajny sposób odblokowania mnożnika na Antku XP ?

Zaklej mostki i złącz lakierem - polecam instruktarzowy filmik z Tom's Hardware. Mi się udało za pierwszym podejściem tylko że brakuje mi połówek poza 12,5 - bo to działa i nie można dać powyżej 13 bo wraca do oryginalnego mnożnika (11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli bedziesz chcial procka dawac na gwarancji jak ci sie zepsuje to gdzies bylo opisane (ktos robil) laczenie lakierem na tasmie samoprzylepnej. Na mostki nakleil tasme, zrobil dziurki pod piny i polaczyl to lakietem przewodzacym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh tez mam ten sam problem musze se kupic procka. Ale w sumie jak znajdziesz AXP 1600+ z seri AGOIA to pujdzie na tyle samo co aXP 1700+ z sei AGOIA. Z Vrzone cpu database wybralem wszytskie AXP 1600+ serie. Leca od gory najlepsza do dolu slabsze :

AROIA, Week 10, "Y"

AGOIA 0208

AGOGA 0202 Y

AGOIA0205MPM

AGOIA0206MPM

AGOGA0149MPM41F

AGOIA 4th week (green)

AGOGA0149MPM

AGOGA Y Week 2 2002

AGKGA Y

Ale w tej chwili chyba jednak kupie D1200 i poczekam na jesien i wtedy kupie sobie Tbreda 1800+ ktory bedzie sie zabojczo krecil. A narzie do jesieni spokojnie mi Durak styknie. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...