Mischa_PL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Witam Dziś 3x z rzędu komputer podczas gry w Witchera 3 po prostu się zamknął, żaden BSOD po prostu shut down bez żadnego ostrzeżenia i po nim przycisk power świeci się na sztywno, muszę zresetować zasilacz przełącznikiem z tyłu. Zasilacz to Corsair RM 550X. Czy to może być oznaka padającego zasilacza ? Wcześniej nic takiego nie miało miejsca ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Puściłem Furmarka na 20 min i nic się nie wydarzyło tak samo Aida64 stress test i nic. Jak włączę grę i zostawię postać na środku Novigradu nic sie nie crashuje ale jak tylko wybiorę mapę ustawię znacznik i ruszę postać na mapie to PC się wyłącza ? Tak bardzo nie chce bym grał w tę grę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8gwiazdek Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Odpal HwInfo i sprawdź wszystkie temperatury podczas grania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Jeśli temperatury będą OK, to zasilacz jest pierwszym podejrzanym, ale nie jedynym. Musisz podmienić na próbę i sprawdzić, czy problem zniknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 Moim zdaniem po pewnej analizie to nie jest zasilacz: OCCT 30min i nic sie nie wydarzyło 3D Mark Port Royal w pętli 35 min i nic Aida 64 to samo zaczynam obstawiać malware który dziś usunąłem w liczbie 4 sztuk. Temperatury są w porządku mam Dark Rocka 4 Pro na procu (3900X) Buda to Pure Base 500 z 5 wentylami silent wings 140mm. Dodam że ostatnio grałem jakieś ponad 100h bez żadnego dziwnego zachowania kompa ukończyęłm 3 gry w tym czasie i przyszedł czas na Witchera iw niego tez kilak godzin pograłem bez zadnych problemów, to zjawisko pojawilo sie wczoraj i byłem w satnie je wywołać po 1 min gry wystarczy wejsc do gry , zaznaczyć na mapie cel i ruszyć w jego kierunku, od razu crash, komputer nie zaczyna sie nawet pocić , totalnie w mej ocenie to nie jest zasilacz a jeżeli jest to jest MEGA dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 Panowie, przyczyną była nakładka Nvidia Expierence (overlay) plus exclusive fullscreen w Wieśku. Żaden zasilacz ? Zamykam wątek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...