TeGie Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 Witam, Mam router Asus 4g-ac68u i maksymalną prędkość internetu po wifi 5ghz osiągam równe 300 Mbps, a po lanie mam tyle ile daje dostawca 800 Mbps. Czy z owego routera można wycisnąć coś więcej po wifi ? W specyfikacji jest napisane do 1300 Mbps prędkość transmisji 5ghz, a na laptopie max 866Mbps pokazuje . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) 1300 zepnie sie jak masz 3:3 Mimo a w lapku masz 2:2 max. Strzelam, bo nie daleś spec. od laptopa (wifi). BTW to, że się zepnie 1300 Mbita to nie licz ze tyle wyciągnie max 600 Mbit to bedzię dobrze. Zobacz jaki kanal masz ustawiony na 5 Ghz szerokośc (80 Mhz) i jaką modulacje powinna być 256 QAM Edytowane 1 Lutego 2021 przez Zabuza 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeGie Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Laptop daje rade bo na innych routerach osiąga 600 Mb. Na routerze mam ustawione na sztywno 80 Mhz kanał 48, a zmiany modulacji nie znalazłem w ustawieniach . Edytowane 4 Lutego 2021 przez TeGie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 Zmień kanał rozszerzony z automatu na sztrywno jak to nie pomoze to zmien tryb transmisji z mixed n/ac na samo ac i sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...