bartezjusz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 thx mam jeszcze jedną prośbe jak mogłbys sprawdzic temp przy vcore 1.5 (proca na maxa ale na tyle na ile pozwala u Ciebie 1.5v) z uwagi na temp nam na procu własnie 1.5 (200x10) i v7+ na low -co przy zamkniętej budzie daje w idle jakies 37-38 st. wiem ze epox i abit pokażą pewnie rózne temp ale jak mógłbym Cie prosic to będę wdzieczny za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Tomek 24 a jak tam Twój Abit? bardzo się wygina pod tym obciążeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Odp dla bartezjusz'a :) Uruchomiłem procka tak jak prosiłeś ale windows tylko raz mi wystartował gdy był jeszcze ciepły po standardowej konfiguracji jak w podpisie. Ale odczytałem temperaturę było 42C a w biosie pokazywał po wyłączeniu kompa na 15min 40C. Cooler leciał na maxa niestety nie podłączyłem fanmate'a ale biorąc to na analogie z poprzednimi ustawieniami temperatura rośnie praktycznie wprost proporcjonalnie do zmieszania obrotów o 100 - temperatura wzrasta o 1C (tak mniej więcej :P) Odp dla Misanthrope Abit wygioł się tylko troszeczkę. Zalman nie zrobił na nim większego wrażenia. Ten testowany albatron wygioł się dużo bardziej niż abit (wiesz o co chodzi :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Tomek24 jak tam wyglada mocowanie wiatraka to tego radiatora :?: Widzialem gdzies na zdjeciach, ze jest to na sruby, ale nie wiem dokladnie :( Jak moglbys cokolwiek o tym powiedziec bylbym wdzieczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Tak w ogole to przed chwila wrocilem z wakacji... Prawie tydzien kompa nie widzialem, a jak go dzisiaj zobaczylem to wydal mi sie ladniejszy ;) Mam duze zaleglosci i trzeba nadrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Tomek24 jak tam wyglada mocowanie wiatraka to tego radiatora :?: Widzialem gdzies na zdjeciach, ze jest to na sruby, ale nie wiem dokladnie :( Jak moglbys cokolwiek o tym powiedziec bylbym wdzieczny :) Montarz jest na śruby :) Przykręcasz od spodu płyty te dinksy podpórkowe do tego przykręcasz coolera i gra. Montaż jest banalny :) Na tej stronie http://www.bit-tech.net/review/235/ jak się dobrze przyjrzysz pokazany jest montaż zgodnie z tym jak zaleca Zalman tzn chodzi mi ote podpórki niebieska powinna być koło wajchy socketa a ta srebrna z drugiej strony (one się od siebie różnią wygięciem). Jak się przyjrzysz moim zdjęciom to umnie jest na odwrót i jest też zdjęcie upiłowanej zapinki :twisted: Ale cooler przesunął się tylko o kilka milimetrów i moim zdaniem to nie ma większego wpływu na jego wydajność. Może gdyby był idealnie na środku to by temperatura była niższa o ten 1C góra, ale on jest przecież cały z miedzi i rdzeń procka dotyka idealnie miedzi i nie wychodzi poza jego obręb :) Gorzej by było chyba z wersją alu-cu bo tam to faktycznie musiałby być ten cooler na środku. Ale ja uważam ż nie warto jest się pakować w tą wersję coolera bo kiedyś miałem takiego tylko wachlarza bo się balem że będzie za ciężki a potem żałowałem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Elmer jeszcze raz :) jest rano i nie przeczytałem dokładnie o co ci chodzi :) Więc tak wentylator jest przykręcony na dwie malutkie śrubeczki bo ramy metalowej, międy to wsadzana jest zapinka i to dopiero jest przykręcone do coolera :) W sumie to jakby się upar to można by było wymienić tego wentylatora na mocniejszy tylko po co :) Ten jest w zupełności wystarczający :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Tak w ogole to przed chwila wrocilem z wakacji... Prawie tydzien kompa nie widzialem, a jak go dzisiaj zobaczylem to wydal mi sie ladniejszy ;) Mam duze zaleglosci i trzeba nadrobic. Ja też się stęskniłem za swoim kompem gdy go 2 tygodnie nie widziałem :) Ucieszył mnie jego widok, nawet się nie zabierałem za bardzo za rozpakowywanie tylko od razu za montarz zalmana hehehehehehe :) Musiałem się jeszcze przejechać do castoramy za piłką do metalu żeby upiłować zapinkę. Ciężko było bo nie mam w domu żadnego imadełka, a wykonana ona jest z bardzo twardej stali i ciężko się to piłowało - musiałem ją trzymać w paluchach. Ale jak widać na zdjęciach tak tragicznie nie wyszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 A ta zapinke pilowałeś pilnikiem czy jakoś inaczej ? podatna jest na robótki ręczne ? na zdjeciu wydaje sie ze pojechales az pod drugi gwint (włącznie), coś czuję ze nieumiejętne jej zmodowanie = pozegnanie z zalmanem :( i co tracimy po spiłowaniu - mozliwosc motntazu na Antka 64 ? Aaa, no i dlaczego zamieniles miejscem podporki ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 A ta zapinke pilowałeś pilnikiem czy jakoś inaczej ? podatna jest na robótki ręczne ? na zdjeciu wydaje sie ze pojechales az pod drugi gwint (włącznie), coś czuję ze nieumiejętne jej zmodowanie = pozegnanie z zalmanem :( i co tracimy po spiłowaniu - mozliwosc motntazu na Antka 64 ? Aaa, no i dlaczego zamieniles miejscem podporki ? ;) Co do piłowania patrz na posta wyżej. Może to wygląda nie ciekawie ale upiłowałem faktycznie po pierwszej dziurce a drugiej nic sie nie stało. To jest z twardej stali i trudno jest źle spiłować. A co tracimy to powiem ci szczerze że się nad tym nie zastanawiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Tomek24 co do wentyla to nie chodzi mi o to, zeby zmieniac go od razu, ale chce miec mozliwosc zmiany w przyszlosci (2 kulki = 50k h pracy). Przeciez nie dam za jednorazowy cooler 200pln :!: Do tego zalmana w przyszlosci marzy mi sie noiseblocker :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Tomek 24 a dowiadywałeś sie jak jest z gwarancją po takim spiłowaniu/ucięciu zapinki? nie straciłeś jej przypadkiem? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Misanthrope zalman sam zaleca upilowanie zapinki. Chlopaki dobrze to przemysleli - nie bedziesz mogl poskladac zapinki, to kupisz nowy cooler ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zalman sam zaleca upilowanie zapinki. Chlopaki dobrze to przemysleli - nie bedziesz mogl poskladac zapinki, to kupisz nowy cooler ;) uff ulżyło mi :) poczekam jeszcze na pare testów i kupie sobie to cudo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Tomek24 mam jeszcze pytanie dotyczace fanmata. Zastanawiam sie czy mozna byloby dorobic do niego smycz i zamontowac w zaslepce na napedy (po uprzednim wycieciu dziury) - bo kable to i tak sa za krotkie. Regulacja bez otwierania kompa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Odp. dla Elmer'a Hehehehehehe maniak :) Odp. dla Misanthrope'a Nie wiem co z gwarancją i ile jej wogle mam :) zapomniałęm się zapytać :P ale uważam że nie straciłem gwarancji ponieważ producent sam proponuje ucięcie zapiniki jeżeli się nie mieści czyli dopuszcza taką możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Tomek24 mam jeszcze pytanie dotyczace fanmata. Zastanawiam sie czy mozna byloby dorobic do niego smycz i zamontowac w zaslepce na napedy (po uprzednim wycieciu dziury) - bo kable to i tak sa za krotkie. Regulacja bez otwierania kompa :D Ja nie widze żadnych przeciwskazań żeby sobie to tak rozwiązać :) Ja fanmate olewam bo zależy mi na maxymalnej wydajności tego cuda, a 2600 obrótów - ja śpie w pokoju w którym chodzi mój komp i jakoś mi to nie przyszkadza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Ten cooler coraz bardziej mi sie podoba - szkoda tylko, ze na Abicie trzeba go tak oszpecic i przypilowac :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Ale efekt końcowy czyli działający cooler rekompensuje jego oszpecenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 kolejny test Zalmana CNPS7000A Cu http://www.datafuse.net/7000acu.php :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 witam wszytkich mam proc jak w podpisie jak uwazacie czy jest sens kupowac tego zalmana na moj proc ? moj obecny jest przy nie podkreconym procu troche gorocy.. a co dopiero gdybym go cial krecic wiec mam zamiar go na cos wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 ATLON a masz dziury wokol socketa :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 ano mam jakies dziurki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 No to masz szczescie, wg. zalmana to cooler bedzie pasowal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 tak tylko czy to ma sens zeby sie oplacalo proc by musialby isc na 1600 w zime na obecnym zalmanie max bylo 1400 teraz jade na 1333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Ten Zalman to na dzien dzisiejszy inwestycja w przyszlosc (Athlon64). Chociaz ostatnio AMD jakies szopki odpierdziela z socketem. Niby projekt S754 ma byc zastapiony S939 ew. S940. Mam jednak nadzieje, ze bedzie wsio pasowalo. ATLON ten twoj zalman jest o wiele glosniejszy w normalu niz 7000. Wymiana zawsze wyjdzie na dobre, ale 200zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 byc moze sprzedam gfx za 150 sprzedam mojego zalmana i wtedy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 a proca juz mi sie nie ce zbierac zbieram sprzet co by miec juz na dlugo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 na siriusie juz go mozna zamawiac :) ale nie wiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Alcu czy Cu 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 na siriusie juz go mozna zamawiac :) ale nie wiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Alcu czy Cu 8OCU of course!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...