Grzesiek12 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Cześć Jestem na etapie wymiany płyty głównej w jednym z domowych pecetów. Na razie jest w nim 2400G i płyta mini-ITX ale chciałbym wymienić ją na ATX. Chciałbym kupić taką płytę by obsłużyła na razie 2400G ale by nie zamknęła mi możliwości wymiany tego procesora np na coś z Zen3 (Vermeer) albo Zen3+ (Warhol). Wiem, że B550 nie obsługują (przynajmniej większość oficjalnie) 2400G więc zostaje X570. Jaką płytę polecacie do 800-900zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Jeżeli chcesz później pakować jakieś 6 rdzeni i 12 wątków bez podkręcania, czy nawet jakiegoś 3700, ten TUF wystarczy, w tej cenie to na prawdę solidna opcja. Jeżeli jednak chcesz się bawić w OC - polecałbym ROGa, który też jest na promocji. https://promocje.x-kom.pl/dla-graczy?wyszukaj=x570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Potwierdzam to co mówią koledzy wyżej - TUFa w takiej ceny można śmiało brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...