Astec Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Po zmianie procesora na 5600X postanowiłem zbenchmarkować go w Forzie 4. Wynik testu pokazuje przyciecie, czasem jedno czasem 2-3. Mimo usilnych starań nie jestem w stanie zobaczyć, podczas trwania benchmarku, żadnych spadków płynności animacji. Przyciecia te zdarzają się zarówno na bardzo wysokich ustawieniach graficznych jak i na ultra. Nie wiem jak jest w grze, bo zaznaczam, że grałem tylko pół godziny. Nie wiem także jak sprawa wyglądała na starym procesorze. Zwyczajnie nie pamiętam, ale teraz po wymianie procesora jestem bardzo przewrażliwiony na punkcie jego działania. Zrobiłem 3 razy po godzinie testy OCCT EXTREME, bez żadnych błędów. Mam się czym martwić, czy po prostu szukam problemów na siłę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Raczej bym szukał problemu z ramem. XMP odpalone? Zmieniłeś tylko procka czy całą platformę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) 12 minut temu, bamboocha napisał: Raczej bym szukał problemu z ramem. XMP odpalone? Zmieniłeś tylko procka czy całą platformę? Sam procesor, XMP odpalone, RAM 3200 Mhz CL 16, nie kręcone nic. Gra na dysku M2, karta 2080S. Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez Astec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Ja zmieniłem całą platformę z 1155 na ryśka bez formatu tylko drivecleanera użyłem i nie mam takich akcji... PBO włączone? Czasem robi problemy bo za duże vcore i mnożnik wrzuca. A temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 PBO wyłączone, bo gram w 75 FPS i trochę mija się to z celem, według mnie. Temperatury CPU i GPU poniżej 60°C. Nie wiem czy nie szukam dziury w całym, bo spotkałem się z głosami, że ten benchmark jest trochę ułomny i niestety każdy ma te przycięcia, ale nie odzwierciedlają rzeczywistości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...