lukirg Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Witam! Na allegro mam mozliwosc kupienia BOX'owego wentyla od AMD Athlon XP 2000+ (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14830682). Mój procesor to Athlon XP 1700+ Palomino (czyli 0.18 mikrona?), ktory sie mocno grzeje. Aktualnie mam radiator Titana (z dwoma wiatrakami) strasznie glosny i malo wydajny. Teraz mam kilka pytań do szanownych Forumowiczów: Czy oplaca mi sie za 30 zl kupic BOX'owy wentyl? Jak jest z jego wydajnoscia i glosnoscia? Oraz ostanie czy uciagnie mojego grzejacego sie jak **piii** potwora? Z gory dziekuje za szybkie odpowiedzi i pozdrawiam!!! Łukasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ja na twoim miejscu nie inwestowal bym w ten wentylator... bo boxowe coolery nie sa za dobra. Dozbieraj sobie kaski i zakup jakiegos falcon rocka 2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 "cichy i wydajny" :lol: ja bym na twoim miejscu wybil sobie z głowy to cos i zainwestowal w cos lepszego a napewno bardziej wydajnego np:V7+ albo tak jak napisal ToMo FR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Witam! Na allegro mam mozliwosc kupienia BOX'owego wentyla od AMD Athlon XP 2000+ (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14830682). Mój procesor to Athlon XP 1700+ Palomino (czyli 0.18 mikrona?), ktory sie mocno grzeje. Aktualnie mam radiator Titana (z dwoma wiatrakami) strasznie glosny i malo wydajny. Teraz mam kilka pytań do szanownych Forumowiczów: Czy oplaca mi sie za 30 zl kupic BOX'owy wentyl? Jak jest z jego wydajnoscia i glosnoscia? Oraz ostanie czy uciagnie mojego grzejacego sie jak **piii** potwora? Z gory dziekuje za szybkie odpowiedzi i pozdrawiam!!! Łukasz. Falcon Rock II - ma 2500 rpm albo taki jak ja mam - Arctic Cooling Super Slim Silent Pro TC (do kupienia w www.proline.com.pl) - on ma 1600-1900 rpm (temp proca od 45-50 stopni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukirg Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 O qrde!!! jestem pod wrazeniem tak szybkich odpowiedzi!!! Temperatura na tym wiatraku co mam przy otwartej obudowie wacha sie w granicach 43-58 stopni. Chcialbym teraz cos cichszego i zeby temp nie przekraczala 55 stopni przy zamknietej obudowie. Liczy sie dla mnie takze cena (a moze nawet przedewszystkim). Powiedzcie mi jeszcze jedno w jakiej cenie jest ten Falcon Rock II?? wojwar <== albo ja jestem slepy albo nie ma tego Arctic Cooling Super Slim Silent Pro TC w "Proline". Jest Super Silent Ball Pro Termal Control i Arctic Cooling Copper Silent 2 TC <== to chodzi o tego??? Jeszcze raz dzieki!!! Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 wojwar <== albo ja jestem slepy albo nie ma tego Arctic Cooling Super Slim Silent Pro TC w "Proline". Jest Super Silent Ball Pro Termal Control i Arctic Cooling Copper Silent 2 TC <== to chodzi o tego??? Jeszcze raz dzieki!!! Łukasz w cenniku proline nie ma - bo nie wszystko mają w cenniku internetowym, trzeba się do nich przejść, albo zadzwonić - jest za to na stronie producenta: http://www.arctic-cooling.de/ ten mój - to slim silent pro tc (A nie super slim silent ;) - echh....) poza tym jak będziesz kupował go w proline to trzeba sprawdzić czy dadzą wersję TC .... ja zamówiłem 2 razy TC i za każdym razem koleś w magazynie grał głupa i dawał mi bez Termal Controlu - na moją uwagę że on nie ma TC - gość: ooooo..... faktycznie nie ma ;) i wymieniał. Za swojego dałem 45 zł - nie wiem ile teraz kosztuje. Falcon Rock II kosztuje 55-65 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 fr2 ostanio z kumplowi kupowałem zapłaciliśmy 54 zł możliwe z emożna taniej... temperatury odrazu spadły ja mam fr1 i tez jestem zadowolony mam w tej chwili przy zamkniętej obudowie w idle (winamp, kaaza, ie) 43 w stressie mam koło 48, a mój thunderbird wydziela mniej więcej tyle samo ciepła co twój palomino (zależnie od serii) tylko że ja mam temperature w pokoju a raczej piwnicy 22,6 co raczej latem ciężko osiagnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 A ja włąsnie 5 minut temu kupiłem Falcon Rock`a II i będę go przeciwstawiał obecnie zamontowanemu Arctic Cooling Cooper TC - ten AC jest dobry ale nie do OC, tak 1700+ @ do 2100 Mhz to pociągnie, ale w takie upały buda otwarta nonstoping, dlatego powalcze dzisiaj z tym falkonikiem i mam nadzieje ze temperatura spadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Mam w szafie tego boxowego coolera od 1700. Nie kupuj tego, przez to ze jest wentyl 60 a nie 80 to sie szybko obraca. Jest glosny jak cholera :( nie kupuj tego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 ja mam taki wentylator Titan TTC-D5TB/G i w stresie mam 51*C, ten wentylator dobrze chłodzi czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...