Skocz do zawartości
Gość netkafejas

Pare pytan - MDK 9.1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość netkafejas

rouzmiem ze jak dodame modul to juz mi alsa nie bedzie potrzebna tak?

a co sadzicie o lycorisie?

jak dla mnie troche za duzo grafiki ale pomysl dobry

mam jakiegos tam juz rocznego(chyba z czerwca 2002) i mi tylko snd nie chodzila a teraz jakbym dodal ten modul to?

system ma przypominac win xp - beznadzieja bo moim zdaniem w xp nie ma nic co trzeba by bylo do linuxa wdrozyc!

uzywal ktos lycorisa?

ja moge powiedziez ze jest to ala redhat hyba daje do grafy stery firmowe (bo moijego gfa 2 mx wykryl prawidlowo - NV11) monitor mi bez problemu dziala w 100hz wiec co radzice MDK9.1 nadal czy przesiadka na takiego Lycorisa ? :?:

czy zaladowanie drugiego linuxa na inna partycje nie spowoduje uszkodzenia danych na innych partycjach?

mam mdk na hda5 swap na hda6 a home na hda7(standard) ale wolne mam po windzie hda1 ktore teraz jest ext3

czy moge uzywac tego samego swapa(hda6) w obu linuxach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość netkafejas

dokladnie

zeby sie nie nameczyc i zeby bylo cacy juz podczas startu bo nie chce mi sie za kazdym razem instalowac sterow

ja szukam systemu typu desktop!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość netkafejas

aby w mdk9.1 siec uruchamiala sie prawidlowo trzeba dodac do /etc/rc.d/rc.local to "/etc/rc.d/init.d/network restart"

bo jak sie pujdzie tak jak mowil Paranoik to sys nie bootuje a jak sie to wstuka w konsole to jakos wszystko wolno chodzi i kompa nie widac z zewnatrz a tu robotaet spoko(testowane), ifup eth0 tez nie polecam

nie wiem czy to cos zmienia ale wprowadzalem zmiany w paru skryptach no ale to powyzej powinno wystarczyc

mdk9.1 nie polecam bo za duzo roboty i nawet javy nie ma. Teraz testuje Morphixa a knopixa sciagam ale powoli - sdi :(

a puzniej Debian bo od redhata to juz mi nie staje a na koncu Slack(tak za jakis tydzien przez to cholerne sdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi