Pietia(lania) Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Mam nastepujcy problem : w biosie gdy ustawiam mno|nik mojego Athlonka 1800 na 14 to wstaje jako Athlon 993 mhz , w opisie real clock tez , co to mo|e byc , czy to nie wina biosu , najnowszy tj ver.1,8. Dlatego athlon narazie chodzi na 12x166 Pomocy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 a moze dlatego ze twój procke ma zablokownae mnożniki powyżej 12,5 tak jak wiekszosc athlonów 1700?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 napisz jakiego masz proca?? palomino czy t-bred Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 napisz jakiego masz proca?? palomino czy t-bredskoro mu chodzi na 12x166 to raczej tb bo palomino chyba nie miały mnożnika odblokowanego; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 napisz jakiego masz proca?? palomino czy t-bredskoro mu chodzi na 12x166 to raczej tb bo palomino chyba nie miały mnożnika odblokowanego; fakt przeoczylem to, tak czy siak KT4V ma jedynie 4robitowy mnoznik wiec co za tym idzie nie ustawisz wiekszego niz 12.5x pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 tzn. zle sie wyrazilem nie ustawisz wiekszego jezeli proc nie ma fabrycznie ustawionego np.: 14x czy 20x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ahca czyli jezeli proc mnie ma odblokowanego mniznika to ustawienia ( w biosie ) 14 x i 15 x moge se w dupe wlozyc szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ahca czyli jezeli proc mnie ma odblokowanego mniznika to ustawienia ( w biosie ) 14 x i 15 x moge se w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wlozyc szkoda dokladnie wszystkie mnozniki powyzej 12.5 nie rusza no czasami sa jakies wyjatki od tej reguly ale to rzadkosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 dobra pytanie z innej beczki ............ czy temperatura na procu rzedu 58 (sters ) to duzo , chlodzenie to Spire Cu King II (5E070B1H3G) , proc po podkreceniu , nap bez zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 dobra pytanie z innej beczki ............ czy temperatura na procu rzedu 58 (sters ) to duzo , chlodzenie to Spire Cu King II (5E070B1H3G) , proc po podkreceniu , nap bez zmian zalezy na jakim procu domyslam sie ze chodzi o twojego to powiem ci ze duzo u mnie w stres w te upaly jest max 50*C (wliczajac blad pomiarowy epoxa) na tym co w podpisie a chlodzenie to titanek d5tb. Generalnie zasada jest taka zeby na t-bredach trzymac sie ponizej 50*C no moze 55*C w stress Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 dobra pytanie z innej beczki ............ czy temperatura na procu rzedu 58 (sters ) to duzo , chlodzenie to Spire Cu King II (5E070B1H3G) , proc po podkreceniu , nap bez zmian zalezy na jakim procu domyslam sie ze chodzi o twojego to powiem ci ze duzo u mnie w stres w te upaly jest max 50*C (wliczajac blad pomiarowy epoxa) na tym co w podpisie a chlodzenie to titanek d5tb. Generalnie zasada jest taka zeby na t-bredach trzymac sie ponizej 50*C no moze 55*C w stress czy mozecie mi poradzic czy ja zbic (temperature ) . Wiecej wiadomosci : obudowa midi , szajsowata , bo zasilacz jest z boku :( , nad procem jest wycieta dziura i wsadzony wiatrak wyciagajacy . Proc smarowany zwykla pasta . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ustaw mu recznie moznik np przy pomocy drut moda ja tak mma i chodzi mi na mozniku 13 i moze dac wiekszy ale poco 2800+ mi wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 dobra pytanie z innej beczki ............ czy temperatura na procu rzedu 58 (sters ) to duzo , chlodzenie to Spire Cu King II (5E070B1H3G) , proc po podkreceniu , nap bez zmian zalezy na jakim procu domyslam sie ze chodzi o twojego to powiem ci ze duzo u mnie w stres w te upaly jest max 50*C (wliczajac blad pomiarowy epoxa) na tym co w podpisie a chlodzenie to titanek d5tb. Generalnie zasada jest taka zeby na t-bredach trzymac sie ponizej 50*C no moze 55*C w stress czy mozecie mi poradzic czy ja zbic (temperature ) . Wiecej wiadomosci : obudowa midi , szajsowata , bo zasilacz jest z boku :( , nad procem jest wycieta dziura i wsadzony wiatrak wyciagajacy . Proc smarowany zwykla pasta . na proca daj paste na bazie srebra moze byc ta zwykla od titana wstaw jeden lub dwa wentyle z boku budy wytnij otwory 70 mm jeden na wysokosci kart rozszerzen drugi na wysokosci proca duzo pomaga ew. wstaw wentyl wciagajacy z przodu budy to chyba wszystko co mozna zrobic no chyba ze wymienisz cooler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Jupi ......... Po posmarowaniu proca pasta na srebrze dalo- 51 stopni , przy prime95 - tortury :) Pytanko Czymożna z tego proca cos jeszcze wycisnać : nr ATHLONKA : AXDA1800DLT3C 9875306280249-pierwsz linijka JIUHB 0309 MPMW do tej pory proc chodzil bez zmiany napiecia (1,5V, 166x12) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Jupi ......... Po posmarowaniu proca pasta na srebrze dalo- 51 stopni , przy prime95 - tortury :) Pytanko Czymożna z tego proca cos jeszcze wycisnać : nr ATHLONKA : AXDA1800DLT3C 9875306280249-pierwsz linijka JIUHB 0309 MPMW do tej pory proc chodzil bez zmiany napiecia (1,5V, 166x12) ustaw 166x12.5 a potem ew. zwiekszaj fsb tylko uwaga wraz ze wzrostem fsb bedziesz zwiekszal taktowanie PCI i AGP wiec nie przesadzaj uwazaj na hdd. Co do tego na ile on pojdzie to nikt ci tego dokladnie nie powie musisz sam to sprawdzic jeden proc kreci sie tak a drugi siak pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Kuchwa nie wstaje napiecie daje 1,6 i tak [gluteus maximus] przy magistrali 180 X12,5 :( , moze to pamięć Elixir ( czy jakos tak ) może grafa ( mint ) - feee nie wiem help Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 na moim msi zdycha przy 12.5x182 .. na 12.5x181 jesio smiga .. daj se spokój z taki magistralami przekrecenie agp o 1 czy 2 mhz to jeszcze looz ale wiecej to jzu troche nie teges ... moj proc na abicie nf7 kolegi smiga na 2400 (12x200) ale na tej msi za duzo nie wyciagniesz z proca ... tania i dobra plyta ale o magistralach typu 200 zapomij .. nie polecam a co do mnoznika 14 to spróbuj 15 :) u mnie wlacza sie wtedy 5.5 :D jak se zapodam 5.5x100 to smiga stablnie przy 1.2v :> (of coz tez nie na MSI bo napiecie ino -0.025 i +0.1 :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 narazie dam se spokoj bo nie mam chlodzenie odpowiedniego , i bude z asilaczem pionowym wiec narazie bedzie ....................... famfary :) 11,5x180 napiecie 15,75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 było 100 razy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...