Robertosgd Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ostatnio gdy wlaczylem komputer zaczol on chodzic jak odrzutowiec czy tez odkurzacz( chodzi o halas) buczenie jest nie do zniesienia, naszczescie uspokaja sie po jakis 2min, o co biega? nigdy czegos takiego niemialem, stalo sie z dnia na dzien, moze ktos z was wie co jest przyczyna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 przed wlaczeniem zdemij obudowe i wlaczajac przysklu<span style="color:red;">[ciach!]</span> sie co halasuje - jak zlokalizujesz zrodl - wymontujj ten wentyl i wpusc pod nalepke (a oske) kropelke oliwy mechanicznej - powinno pomoc- o ile to wentyl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 To na 99,9% wentyl. Sam mialem kilka razy takie przypadki. Raz wentylator na CPU - Spire zaczal niemilosiernie buczec (z reszta ta firma z tego slynie, maja kiepskie lozyska w ktorych wyczuwalne jest bicie), a z kolei innym razem padl wiatrak w zasilce (komp byl wlaczony przez ok tydzien). Wiatrak sie zatarl i jak rano kompa odpalilem to sie przestraszylem nie na zarty. Wiec zrob jak mowi ayem znajdz drania! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 mozesz mu tez wpuscic pod naklejke wd-40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 mozesz mu tez wpuscic pod naklejke wd-40zalezy jaki wiatrak bo u mnie na procku(w starym kompie) jak dalem cx-80(a to tosaamo co wd-40) to po dwuch dniach bucazal znowu, ale po uzyciu oliwki do maszynki do wlosow, chodzil dluzej. imho wd-40 za szybko wuparuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 mozesz mu tez wpuscic pod naklejke wd-40 wd-40 jest do czyszczenia a nie do smarowania , pierwsze wd-40 wyszczyscic , ja pozniej nasmarowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 do smarowania łożyck ciernych uzywac należy smaru grafitowego (w rowerowym) a do kulkowych smaru stałego (tez w rowerowym) - wd40 faktycznie słuzy do czyszczenia - i świetnie wypłukuje resztki smaru :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 U mnie tez troszke buczał wentyl na abicie kt7a-raid (na NB). Ale wystarczylo jedynie go tuz po włączeniu kompa troszke przycisnąć hie hie... ale ni ma probilma bo i tak zawsze prawie otwarta bude mam.. po tym zabiegu (kazdorazowo po wlaczeniu kompa) nie buczał do momentu wyłączenia. A tak troszke z innej beczki (bo widze ze masz jednoprocowego kompa) jak kompu wpadnie do głowy zakup dwuprocowej machiny to niech na te dwa proce od razu dwa różne coolery nakłada. Znajomy kiedys miał dwa takie same i mu non stop w rezonans wpadały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 ja mam 8 wiatraków i musze coś wykombinować ciekawi mie czy tte maty wygłuszjace coś daja ktoś ma ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 u mnie tak buczal wentyl od kieszeni na hdd kropelka oleju do maszyn do szycia pomogla :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertosgd Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 niektorzy piszecie ze wam buczal wentyl, oki ale buczal tylko na poczatku a pozniej sie uciszal czy buczal non stop bo to jest istotne ze u mnie buczy jakies 2 min a potem jest normalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 no to jest wlasnie najmniej istotne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 niektorzy piszecie ze wam buczal wentyl, oki ale buczal tylko na poczatku a pozniej sie uciszal czy buczal non stop bo to jest istotne ze u mnie buczy jakies 2 min a potem jest normalkaNie wiem, który u Ciebie wentyl buczy, ale u mnie wył jak odkurzacz wentyl od zasiłki. Też buczał przez jakieś 2 minuty, tylko, że ja miałem zasiłkę na gwarancji i zaniosłem ją wymienić, a teraz mam to samo na na nowej zasiłce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Ja tez tak mam - to wentyl na grafie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 u mnie tak buczal wentyl od kieszeni na hdd kropelka oleju do maszyn do szycia pomogla :D z braku mozna tez urzyc od maszynek do strzyzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertosgd Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 "no to jest wlasnie najmniej istotne..."prosze cie zachowaj swoje uwagi dla siebie nierozwiklujace problemu, otorz dla mnie jest to istotne dla ciebie moze nie, dla mnie jest zasadnicza roznica jesli komus buczy non stop caly czas , a jak komus dzieje sie to tylko przez chwilke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 o jest roznica - bo jak buczy nonstop to znaczy ze blisko stanu agonalnego bo nawet rozgrzanie sie mechanizmu nie powoduje poprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 "no to jest wlasnie najmniej istotne..."prosze cie zachowaj swoje uwagi dla siebie nierozwiklujace problemu, otorz dla mnie jest to istotne dla ciebie moze nie, dla mnie jest zasadnicza roznica jesli komus buczy non stop caly czas , a jak komus dzieje sie to tylko przez chwilke ale tu jest tylko jeden problem - zatarte lozysko, a czy to buczy przez chwile czy przez caly czas to juz NIEWAZNE. ty mowisz to w taki sposob,jakby buczenie przez chwile wynikalo z jakiejs innej przyczyny, a to najzwyklejsze zatarcie lozyska, ktore po rozgrzaniu sie przestaje wyc, co nie znaczy ze sie samo naprawilo. zamiast nasmarowac to ustrojstwo ty dalej czekasz na rozwiklanie tej zagadki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Ja mam went na procu ktory strasznie halasuje od nowosci, czy moge cos zrobic zeby mniej halasowal... mysle ze jak walne go na 6v to nienadarzy z cieplem :( Muglby mi ktos cos w zwiazku z tym poradzic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 skoro tak jest, to prawdopodobnie masz lozysko kulkowe kiepskiej jakosci. nasmarowanie powinno pomoc. ale jezeli poprostu chalas wynika z predkosci obrotowej, to powinienes obnizyc napiecie, o ile temperatura pozwala, a jak nie to kupuj nowy cooler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Dzieki sprubuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertosgd Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Jaizm, szukam poprostu innej przyczyny ze wzgledu na to ze wentylator jest nowiutki i dobrej jakosci, a co do nasmarowania, niechce mi sie obudowy rozkrecac w pokoju 30 stopci i paruje aktualnie:):):), sorki za roznice pogladow i dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 juz nie raz mialem przypadek, ze wentylator na drugi dzien po zakupie zaczynal wyć, wiec wiem co mowie. bez urazy. ostatnio moj kumpel mnial to samo z nowym zasilaczem i tez sie dziwil, ze nowy.... ale szybciutko nasmarowal i problem z glowy. chciales rady, wiec ci ja dalismy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andycole Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 juz nie raz mialem przypadek, ze wentylator na drugi dzien po zakupie zaczynal wyć, wiec wiem co mowie. bez urazy. ostatnio moj kumpel mnial to samo z nowym zasilaczem i tez sie dziwil, ze nowy.... ale szybciutko nasmarowal i problem z glowy. chciales rady, wiec ci ja dalismy dzieki ludzie... ja na radku 9100 sapphire mam to samo... zaraz sprobuje nasmarowac.... a moze byc zwykla oliwa :?: :twisted: :P :D EDIT: nasmarowalem i cisza, nic, chodzi pieknie :) Jeszcze raz dzieki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...