Dives93 Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 Hej. Posiadam monitor samsung s24f354fh. W specyfikacji ma on podane odświeżanie 60 HZ, ale u mnie wykrywa go jako urządzenia 72Hz. Gdzieś przeczytałem, że to przez generowanie obrazu z przeplotem. Możecie poradzić jak tą funkcję wyłączyć? Karta to Radeon 580. Windows 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dives93 Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 Tak, mogę tam zmienić z 72 na 60Hz. Natomiast monitor ma w specyfikacji 60, więc skąd te 12 dodatkowych Hz/klatek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATB-FLASH Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 Może głupie pytanie.. Piszesz że wykrywa jako "urządzanie 72Hz" - tzn jako monitor PnP czy masz zainstalowany sterownik do tego monitora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2021 No swego czasu ludzie podkręcali monitory do tych 75Hz (+15) i zazwyczaj był problem ze ścinkami i jakością obrazu. Więc jak uważasz że ba 75Hz jest ok to możesz zostawić, aczkolwiek 60Hz zapewne da lepszy obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dives93 Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2021 Kupiłem go nowego ze sklepu. Sterowniki do monitora? W życiu o czymś takim nie słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 Bo sterowniki już mało kiedy się stosuje, większość jest już zaimplementowana w systemie i działa na zasadzie PnP. Jak kojarzę to niektóre DELL-e w W10 wymagają driverów, ale to inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...