simut-wartasz Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 Poproszono mnie o pomoc w zakupie laptopa - sprzęt ma być tani i trwały, do tego niestety, także tani (do 2200 złotych). Przeznaczenie - oglądanie filmów z hbo go i innych platform streamingowych, przeglądanie internetów i sporadycznie praca z aplikacjami biurowymi (głównie outlook, excel i teamsy), preferowany rozmiar matrycy - 15,6" (mniejsze odpadają, większa - być może), koniecznie z systemem operacyjnym i klawiatura numeryczna. Wstępnie wybór zacieśniłem do tych pięciu sprzętów: Porównanie produktów - x-kom.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2021 Jeśli szukasz czegoś, co będzie bardzo długo trzymać na baterii to zdecydowanie Toshiba. Z takim energooszczędnym procesorem myślę, że 8 godzin na umiarkowanej jasności spokojnie wytrzyma, przez baterię 6000mah, czyli dwa razy więcej niż konkurencja. Ryzeny 5300 są niewiele wydajniejsze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leavanny Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 HP za 2400zł -> https://www.komputronik.pl/product/728195/hp-15s-eq2205nw-477u9ea-500gb-m-2-pcie.html Ekran IPS, 4 rdzeniowy procesor Ryzen, 8GB ram, 500GB SSD. Fajny sprzęt, który na baterii też wytrzyma dosyć długo. Masz klawiaturę numeryczną i Windowsa w zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ananas Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 Ja bym brał Toshibę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 toshiba to po prostu przyzwoity budżetowiec - mnie przy otwartej masie przeglądarek, co chwile pobieraniu i usuwaniu plików, na jednym ładowaniu wyciągnąłem koło 6.5 h, czyli mega przyzwoicie. Także śmiało możesz się nią zainteresować https://www.x-kom.pl/p/644811-notebook-laptop-156-toshiba-dynabook-satellite-pro-c50-i3-1005g1-8gb-256-win10.html PS: klawiatury numeryczne to tylko w lapkach z 15 calami. 14 praktycznie żadna tego nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simut-wartasz Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 Tą toshibę miałem w rękach - jakość tworzyw to jest dramat, matryca na zewnątrz... No cóż, wydawała mi się sporo gorsza od tego, co mam w MSI PS42, ale jak zobaczyłem matrycę w Asusie R564 i w dellu 3500, to chyba jest trochę ponad standard w tej klasie cenowej, także odnośnie Toshiby to przekażę sugestie. A co sądzicie o Asusie VivoBook 15 X513EA? Widzę, że da się tam dołożyć dysk sata i ewentualnie zmienić kość pamięci na większą, matryca porównywalna z Toshibą, ale przyjemniejsza w dotyku klawiatura i ogólnie - jakby lepsze materiały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Vivb jest o wiele lepiej wykonany od Toshiby i tu muszę przyznać Ci rację, ale nie będzie mieć takiej pojemnej baterii jak Toshiba, więc jeśli Ci na niej zależy, to śmiało bierz Vivo. No i chyba x513 jest już na 11. generacji. No i tu przynajmniej Asus nie bawi się z klientem w kotka i myszkę przy oznaczeniu matrycy. Cześć z nich jest oznaczana jako EWV i bez głębszego reserchu nie da się powiedzieć, czy jest to IPS, czy zboostowana TN-ka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...