Skocz do zawartości
Futsalistar

Black screen w grach (Windows 10)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszyskich, mam problem z komputerem, może ktoś pomoże. Mianowicie jak uruchomię jakąś grę, to co jakiś czas ekran robi się czarny na około 1 sekundę, szczególnie gdy pauzuję grę albo ewentualnie alt tabuję grę. W Fifie zdarza się to też przy każdej cut scenie (przy pauzie, po strzale po tym jak bramkarz wznawia od bramki albo jest rożny). Poza grami wszystko działa normalnie. Ktoś wie gdzie leży przyczyna? Przeinstalowałem sterowniki karty graficznej ale nic to niestety nie dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

aby coś pomoc, to potrzebna jest specyfikacja komputera, CPU, płyta główna, karta graficzna, zasilacz , posiadany dysk lub dyski twarde, monitor oraz jak jest podłączony monitor HDMI czy DP ? 

czy w systemie w opcjach zasilania ustawiona jest wysoka wydajność ? pokaz fotkę z Menager urządzeń czy wszystko jest po instalowane czy może są jakieś znaki zapytania ? 

potrzebne są odczyty temperatur oraz zegary karty graficznej oraz zegary CPU podczas grania mogą być z programu np. msi afterburner instrukcje jak poustawiać znajdziesz na YT, oraz GPU-Z zwłaszcza podczas grania odczyt temperatur z zakładki Sensors.   

https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards

https://www.techpowerup.com/gpuz/

tak w ciemno obstawiam karta graficzna AMD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj specyfikacja mi się nie przekleiła niestety, generalnie problem chwilowo rozwiązany, okazało się że problem leży w monitorze. Mam 2 monitory podpięte, do tej pory działało wszystko ok, ale okazało się że problem dotyczy tylko głównego monitora (Acer zakupiony około 3 miesięcy temu), po zmianie na starszego samsunga wszystko znowu działa ok.

A z kartą prawda, RX 580, ale z kartą nie było póki co żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Futsalistar napisał:

A po dalszej analizie wyszło że zepsuł się kabel hdmi (dołączony w zestawie do monitora). Po wymianie wszystko działa poprawnie.

problem jakości kabli w dzisiejszych czasach to jest żart, w jaki sposób niby to przechodzi kontrole jakości ?, po wyprodukowaniu od razu do worka i pakować nie ma czasu na sprawdzenie czy opłacenie pracownika który by sprawdził poprawność połączenia po miedzy wejściem a wyjściem.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle dobrze że 3 miesiące podziałał 😄 A tak poważnie to mam nauczke na przyszłość żeby sprawdzac tez hardware, bo tutaj przez 2 dni przejrzałem masę tematów i myslałem że to kwestia sterowników albo ogólnie jakiejś niezgodności, a wyszło na to że wystarczyło kabelek wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi