Skocz do zawartości
Gość

stary dobry GF2 Ti Ultra ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio mialem okazje za dobre pieniadze wymienic stara karte na GF2 Ti Ultra Prolinka. Z tego co wiem, Ultra oznacza szybsze pamieci (lepiej podkrecalne?). I teraz zastanawiam sie na ile moge ja bezpiecznie podkrecic i na ile niebezpiecznie ;) Jakie macie na niej osiagniecia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, Ultra oznacza szybsze pamieci (lepiej podkrecalne?). I teraz zastanawiam sie na ile moge ja bezpiecznie podkrecic i na ile niebezpiecznie ;)

Ile masz Core/Pamieci? Krec az beda artefakty a potem proche obniz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mialem okazje za dobre pieniadze wymienic stara karte na GF2 Ti Ultra Prolinka. Z tego co wiem, Ultra oznacza szybsze pamieci (lepiej podkrecalne?). I teraz zastanawiam sie na ile moge ja bezpiecznie podkrecic i na ile niebezpiecznie ;) Jakie macie na niej osiagniecia?

Czy lepiej podkręcalne to może nie do końca .PO prostu są szybsze i tyle.Więc napewno pójdą szybciej...A kręć tak długo jak nie będzie artefaktów.W góre co kilka mhz i po każdym ustawieniu testuj.I tak sam określisz ich górna wytrzymałość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identyczną grafikę i powiem Ci abyś uważał z podkrecaniem GPU bo się cholernie grzeje już na standardowych ustawieniach (u mnie było 50-52 C w dobrze wentylowanej obudowie). Niestety Prolink nie zastosował najlepszego chłodzenia więc musiałem dokonać przeróbki poprzez wymianę radiatora. Wziąłem radiator od boxowego Celeka+wiatrak Titan+srebrna pasta, wyciąłem w nim 4 dziurki i pasuje idealnie a temperatura to max. 35 C! Grafika ma oryginalnie wycięte 4 dziury obok GPU i wszystko pasuje idealnie. Jeszcze jej nie podkręcałem ale myślę że podejdzie gdzieś w okolice 300 MHz....zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie miala standardowo 250/401. Uzywam standardowego chlodzenia, czyli pamiatki bez radiatora. Na tych 280/370 zapuscilem w 3dsmarku Batch Run'a ktory mial trwac wg 3dSmarka 7h41m a trwal jakies 10.5h, poszedlem spac. Jak wstalem to balem sie wlaczyc monitor, bo bylem prawie pewien, ze byl zwis, ale na szczescie wszystko przeszlo! Po takiej meczarni chyba moge smialo uznac te wartosci za stabilne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...