dragonalbatros Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Witam, Mam dziwny problem z tą płytą. Moja obudowa to SilentiumPC Armis AR7X TG. Fabrycznie na ścianie od mobo są wypuszczone dystanse pod płyty ATX. Szybciej montowane były płyty B450 / X570 i nie było problemów. Powyższa płytę idealnie ułożyłem tylny panel idealnie pasuje jak i rozmieszczenie otworów. Otwory w górnej części pcb idealnie spoczywają na dystansach i zwykła śrubka zostały przykręcone. Te od tylnej ścianki zaraz pod radiatorem vrm też a ten na dole lekko odstawał więc użyłem śrubki z takim dystansem pod główka śruby i dalej był gwint. Problem robi sie z kolejnymi otworami. Dwa sa przy prawej dolnej krawędzi i 1 wyżej między sata a atx 24pin. Tych nie mam jak przykręcić bo szczelina miedzy pcb a dystansem jest na tyle duża (widać na zdjęciu), że można włożyć palec. Miał ktoś tak z was z jakąś płyta? Nie wiem jak to złapać na siłe nie chce przyciskać pcb i przykręcać bo będą pewnie naprężenia i nie wiem czy tak się coś nie uszkodzi? Jak płytę kładę na biurko to odstępy od blatu sa takie same bo plyta z tyłu ma częściowo metalowy backplate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Witam panie albo płyta banan, ale raczej wątpię, albo coś podnosi płytę główna i ta odstaje wątpię aby ktoś coś doradził nie siedząc bezpośrednio przed pacjentem aby można było zalukać do środka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...