sliver Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Mam mozliwosc miec jedna z tych nagrzewnic, ale nie wiem, ktora jest wydajniejsza:( Obie sa miedziano-mosiezne, Maja podobne wymiary zewnetrzne i srednice kroccow. Roznia sie budowa wewnetrzna. Woda w nagrzewnicy zukowskiej wplywa z jednej strony, przeplywa przez wszystkie kanaly jednoczesnie i wyplywa z drugiej. Nagrzewnica poldkowa ma budowa na ksztalt litery "U", jest wewnatrz podzielona na pol - woda wplywa z jednej strony, przeplywa przez polowe kanalow, wraca sie druga polowa i wyplywa z tej samej strony co wplywala. ==zukowska== ==poldkowa== __________ __________ wlot-| | wlot -| | | | |________ | | | | | |__________|- wylot wylot -|__________| Czyli podsumowujac roznica jest taka, ze w poldowskiej ciecz bedzie plynac szybciej ale opory przeplywu beda 2x wieksze niz w zukowskiej. Ktora bedzie wydajniejsza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 :arrow: z tego co mi wiadomo, bardziej wydajna jest nagrzewnica z Poloneza. doswiadczyl tego user Kwiecień, ktory posiadal obydwie chlodnice i stwierdzil, iz od Poldka jest wydajniejsza. tak samo stwierdzil gosciu, ktory sprzedal mi moja chlodnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 od poldka wydajniejsza :D wiem z opinii, nie autopsji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ja tez mam niby Zuka (albo Lublin II :)) i mam krocce z jednej strony. Sporo tych modeli bylo. Kwiecien> jakiego Zuka porownywales do poloneza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ......od kadetta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 B3ton: jak ze slow zukowa i poldkowa ulozyles kadeta ? tam nie ma nigldzie literki T ;) *joke* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 <---- ta jest najlepsza (i naladniejsza) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 <---- ta jest najlepsza (i naladniejsza) :)raczej - i najladniejsza niz najlepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 I tak wszystko walone na to samo kopyto. Konstrukcja jest b. podobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Witam. Ja testowałem obie nagrzewnice i stwierdzam że ta od poldka jest sporo lepsza. Obie nagrzewniec posiadały shroudy i jak dobrze pamiętam ta od poldka była lepsza o 3C (temp. wody) (!!!), zresztą używam ją teraz. Nie ma tak gęsto ułożonych żeberek i wentyle lepiej przepychają przez nią powietrze. OD ŻUKA TESTOWAŁEM MAŁĄ!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Czym sie te Twoje roznily? Tylko tym, ze w Zuku krocce sa po obu stronach, a w poldku po jednej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 A znacie jakąś chłodnice cieniutkątak max 4cm i wielkości około 40cmx40(50)cm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Byla taka kiedys! Na forum ktos dawal zdjecia jak koles zapodal taka na bok obudowy. Gdzies nawet byla do kupienia w internetowym sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliver Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Cos nie wyszedl mi ten schemat budowy nagrzewnicy:) Sprobuje jeszcze raz - tym razem w paincie. http://www.wsinf.edu.pl/~kamil_p/schemat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Moja mimo iz Kwiecien mowil, ze Zuk - naklejka od Lublina II - ma konstrukcja jak w poldku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 ...z tym, że wlot na dole, bo będzie się zapowietrzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ja tez mam niby Zuka (albo Lublin II :)) i mam krocce z jednej strony. Sporo tych modeli bylo. Kwiecien> jakiego Zuka porownywales do poloneza? Porównywałęm małego żuka. Duży był wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ja niedawno kupiłem od Skody Felici nówke w sklepie za 90zł i na pierwszy rzut oka jest git. Jeszcze jej nie testowałem bo czekam na bloki od CFD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...