Skocz do zawartości
radagar

RDR2 kolorowe pixele

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z grą widoczny na zdjęciu dzieje się tak kiedy przełączam miedzy grą a pulpitem. Zainstalowane najnowsze sterowniki karty graficznej, dzieje się tak tylko w tej grze.
Laptop Lenovo Legion 5 15ARH05H 15,6" 144Hz AMD Ryzen 7 4800H - 16GB RAM - 1TB SSD Dysk - RTX2060 Grafika - Win10

rdr2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

ciekawy problem posiadasz do analizy.

Sama gra RDR 2 nie należy do produktów super dopracowanych, sam kiedyś się zmagałem z cyklicznym samo  wyłączaniem się gry, np. co 10-15 minut, do momentu aż watek główny udało się popchnąć kawałek dalej, filmik się włączył..., ale przed, z uporem maniaka szybko, szybko wykonywałem dostępne zadania za min wywalało mnie na pulpit, jak watek fabularny poszedł do przodu to potem kolejne dwa tygodnie jak grałem, dowolna ilość czasu i zero problemów. 

a co do pokazywanego problemu ?

problemy tzw. artefakty które się pokazują mogą być związane z zasilaniem GPU, i przechodzeniem z trybu praca obciążenie do praca bez obciążenia i powrót do praca z obciążeniem, za wiele nie można zdziałać w tym temacie bo to już sterownik określa tryby pracy.

co można zrobić dodatkowo , ustawić profil zasilania w systemie na "wysoka wydajność", oraz zaktualizować sterowniki  najnowsze do kary dedykowanej, czyli tego RTX 2060 sterowniki dla laptoków 

https://www.nvidia.pl/Download/driverResults.aspx/184037/pl  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi