radagar Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Mam problem z grą widoczny na zdjęciu dzieje się tak kiedy przełączam miedzy grą a pulpitem. Zainstalowane najnowsze sterowniki karty graficznej, dzieje się tak tylko w tej grze. Laptop Lenovo Legion 5 15ARH05H 15,6" 144Hz AMD Ryzen 7 4800H - 16GB RAM - 1TB SSD Dysk - RTX2060 Grafika - Win10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Witam ciekawy problem posiadasz do analizy. Sama gra RDR 2 nie należy do produktów super dopracowanych, sam kiedyś się zmagałem z cyklicznym samo wyłączaniem się gry, np. co 10-15 minut, do momentu aż watek główny udało się popchnąć kawałek dalej, filmik się włączył..., ale przed, z uporem maniaka szybko, szybko wykonywałem dostępne zadania za min wywalało mnie na pulpit, jak watek fabularny poszedł do przodu to potem kolejne dwa tygodnie jak grałem, dowolna ilość czasu i zero problemów. a co do pokazywanego problemu ? problemy tzw. artefakty które się pokazują mogą być związane z zasilaniem GPU, i przechodzeniem z trybu praca obciążenie do praca bez obciążenia i powrót do praca z obciążeniem, za wiele nie można zdziałać w tym temacie bo to już sterownik określa tryby pracy. co można zrobić dodatkowo , ustawić profil zasilania w systemie na "wysoka wydajność", oraz zaktualizować sterowniki najnowsze do kary dedykowanej, czyli tego RTX 2060 sterowniki dla laptoków https://www.nvidia.pl/Download/driverResults.aspx/184037/pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...