Mischa_PL Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Witam Mój Konfig Ryzen 3900X Asus TUF X570 Zasilacz BeQuiet 750W Troszkę śmiech przez łzy,dziś rano mój komp przestał żyć,po wciśnięciu przycisku power na obudowie zero odzewu 😞 Wiatraki się nie kręcą nic nie piszczy. Co sprawdziłem przed wyjściem do pracy: przycisk na obudowie,zwarłem piny na power switchu śrubokrętem,bez efektu odłączyłem kable od zasilacza i podpiąłem ponownie,tak samo przewód na płycie głównej wyjąłem grafę sprawdziłem na innym kablu oraz innym gniazdku w mieszkaniu Jedyny objaw życia to świecące się RGB z tyłu płyty a tak to zero reakcji,wiatraki się nie kręcą,nic nie piszczy,padaka. Wczoraj wieczorem komp działał bez zarzutu,zamknąłem go normalnie,w nocy nie było żadnych przerw w prądzie. Obstawiam że to zasilacz,mam nadzieję że tylko on... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas1999PL Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zasilacz, albo karta graficzna. Na płycie pali ci się jakaś dioda ? Najlepiej jakbyś miał zasilacz na podmiankę żeby zweryfikować czy to on jest problemem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Pali RGB na dole płyty a tak to nic się nie dzieje cisza, zero ruchu wiatraków zero info z diod diagnostycznych zero dzwięków. To jest totalnie ten sam case, sprawdzę to po pracy. https://www.youtube.com/watch?v=IPM4xsv9lEI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas1999PL Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 14 minut temu, Mischa_PL napisał: Pali RGB na dole płyty a tak to nic się nie dzieje cisza, zero ruchu wiatraków zero info z diod diagnostycznych zero dzwięków. To jest totalnie ten sam case, sprawdzę to po pracy. https://www.youtube.com/watch?v=IPM4xsv9lEI Hmm mam to samo CPU RAM i PSU, obudowę w sumie też tylko w innym PC .😛Ale ciekawi mnie jeszcze kwestia twojego procesora, na jakim napięciu trzymałeś procesor aby stabilnie działał na 4,4Ghz i ile czasu na nim pracował oraz czy zwiększałeś napięcie kontrolera pamięci RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 4,325 Ghz tyle miał stabilnie na napięciu niższym niż mu wbijała płyta,nie pamiętam tak z głowy ile to było ale jak go podniosę z martwych to napiszę 🙂 Tak podnosiłem napięcie by ustabilizować RAM. Dziwna koegzystencja z moimi zabawami testami z dyskiem USB zewnętrznym i czytnikiem pamięci. Na 100% nie padła grafa bo komp nie startuje bez niej także,spróbuję go na krótko odpalić jak w tym filmie z YT,mam zasilacz z pracy testowy to też wykluczę (bądź nie) awarię zasilania. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas1999PL Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 A z ciekawości długo korzystasz z tego zasilacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 od maja 2021 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Podłączyłem zasilacz z pracy i ruszył,więc zakładam że temat zamknięty,zamówiłem nowy jutro zamontuje i potwierdzę.Dziwne że tak padł po prostu bez żadnego wysiłku i nagle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas1999PL Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Dobrze że nic nie pociągnął za sobą zwłaszcza karty . A sprawdzisz jakie napięcie ma ten proc na 4,4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Tak ale jutro jak zamontuję nowy zasilacz i nie 4,4 a 4,325 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zasilacz wymieniony na Corsair RM850 white,wszystko działa jak trza.Zamykam temat 🙂 W dniu 2.08.2022 o 14:05, Thomas1999PL napisał: Dobrze że nic nie pociągnął za sobą zwłaszcza karty . A sprawdzisz jakie napięcie ma ten proc na 4,4? 1.3 V 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Jakby co mam nówkę sztukę w folii tego BeQuiet'a Straight Power 11 750W na handel w dobrej cenie, jakby ktoś potrzebował 🙂 Gwarancja do maja 2026 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...