Skocz do zawartości
FumFel_20

problem z radkiem 9500pro(?!?!) teraz inny :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam radka jak w podpisie.Kartę kręcę na 320@620 i idzie spoko.Dodatkowo chłodzę ją wiatrakiem 80x80x25 na 7V i jak gram to puszczam go na 12V.Ostatnio gram sobie w nfs:hp2 i po godzinie grania wyskoczyła jakaś szachownica.Mogłem dalej grać ale były dziwne kolory.Wuieć zrobiłem quit race i wyszło z gry do opcji (ekranu startowego gry) i było ok.Myslę sobie wyjde do windowsa.A tam dziwne poziome pasy na ekranie i troszke kolorki jakies nie takie.Zrobiłem więc restart.POST'a minął ok.Ładowanie windy ok, ale jak juzpokazało pulpit to dalej te pasy.Wyłaczyłem kompa na pare minut i potem go włączyłem i było ok jyzz winem.Odpaliłem colina 3 i grałem chyba z 2 godziny i było ok.To juz niewiem czy to wina gry czy grafy :?: .Mam tylko te dwie gry bo chwilowo mam dysk 10 gb :( .Czy ktosmiałtakie coś :?:

Pomocy :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odtaktuj karte jak bedzie to samo to bedziesz wiedzal czy masz zwalona karte. Stery nie maja tu nic do rzeczy

E tam ja na R 8500 i z nowymi Omegami pod C 3,6 mialem to samo (no moze nie kratka ale artefakty standardowe) wrocilem do starszych i jest spoko...tylko ze TY jedziesz na 3,4 ! ale z drugiej strony masz R 9500...ja wszystko odtaktowalem i wywalilem totalnie stery z rejestru nastepnie wrzucilem C 3.4 No i pomoglo, moze Ty zrob to samo ale wrzuc 3,6 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fumfel - a dotykales ta plytke na scalakach z tylu? jest to nedzny kawalek aluminium nic prawie nie chlodzi - walnij na to jakis duzy radiator ja tak zrobilem i radek chodzi non stop na 380 a pamiatki na 320 *oczywiscie z radiatorami) dziwilem rsie ówniez jak zamontowalem wc na radka - wiecej jak 330 niechcial isc - mowie co jest ? walnełem z drugiej strony na aqua gel radiator na pcb(równolegle do bloku) oraz duzy radiator na te scalaki i wszystko jest ok!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO panowie wieć tak.Organoleptycznie sprawdziłem ze nic siemocno nie grzeje tylko jest letnie.Mam teraz swierzo zainstalowanego winaxp i oto jaki obraz mnie przywitał jak zmieniałem rozdziałke z 800x600 na moja ulubiona 1280x1024 :

Dołączona grafika

Sory za rozmiar ale chciałem pokazać w całosći.TO było na standardowych taktowaniach wieć juzsam niewiem.Jeszczenie grałem ale jak zobaczyłem ten ekran to siew<span style="color:red;">[ciach!]</span>iłem.Ocencie sami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas mam i tak zrobie pewnie.Zobaczymy czy pomoze.Tylko jest jeden probolem.DUżo osób co znam ma zasiłki coedgena wieć sietroszkę boję :lol: ale cos siewymyśli.Zaznaczam ze teraz komp chpdzi od 15.00 i jescze niebyło nic niepokojącego ale jeszcze nie grałem...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK panowie next problem, niemoge sobie pograć :( w 2D wszystko chodzi OK ale w 3D jest gorzej.Naprzykład NFSHP2 pochodzi 2 minuty i zwis(dzwięk dalej słychać), gtaVC praktycznie odrazu siewywala po paru sekundach(dzwięk dalej leci).Stery to omegi najnowsze z A i na tych bez A też to samo.Grafa niepodkręcona.Co jest do chlery :?: (juz normalnie żałuje że nie kupiłem czegosze stajni NVIDII :? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...