Skocz do zawartości
dubelek

Najlepsza płyta pod taką maszyną no i pamiątki

Rekomendowane odpowiedzi

Więc wygrałem na zawodach Pentiumiaka 2,8 GHz, FSB 200 (ef. 800), i ofkorz HT. Potrzebuję do tego porządną płytę główną i pamięci, bo przesiadka będzie z Antka 2000@2200, Kingstonów 333 MHz. Ta płytka musi obsłużyć moje mnogie dyski: DVD, CD-RW, dwa dyski w kieszeniach i jeden wewnętrzny. Wszystko to musi wejść. Mam też pytanie jakie pamięci kupić. Napewno 400 MHz ale Kingstony czy Twinmosy, może Geily ??? Co radzicie... aha, proca chciałebym kręcić więc przydałoby się porządne chłodzenie... help.

PS. Szukałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę że Ty kupiłeś tego Abita... podobno Asusy P4P800 są piękne do kręcenia, zależy mi na tym, liczę że 2,8 da się wykręcić ponad 3 GHz... jak się płytka sprawuje? Ile można podpiąć napędów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakich zawodach wygrałeś to cudo.

Poczekałbym na twoim miejscu na nowego Abita IC7-MAX3 ,a pamiątki brałbym TwinMOS DDR 512MB/400 PC3200 CL2,5 - 2x256 do Dual DDR ,a jak masz więcej kasiory to łykaj Mushkin DDR 512MB/433 PC3500CL2 wieczysta gwarancja - 2x256 do Dual DDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakich zawodach wygrałeś to cudo.

Wygrałem Na PCARENA 2003 w Black Hawk Down... Epoxy to zawsze według mnie szajs był... Abit ic7 - G podobno się sypie szybko, ASUS P4P800 na 865 podobno dobry, P4C800 podobno lepsze (bo droższe). Chciałbym kręcić proca i to nieźle. Sebasw, jak Ci się podoba ta płytka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem juz wiele asusow, abitow i msi

ten pc800 to po prostu rewelacja !!!

mozliwosci do podkrecania NIESAMOWITE !

szczerze polecam !

poczytaj sobie o niej, powyzej dalem link, ale przypomne, wer. deluxe nie jest konieczna do kupowania, bo mi np. firewire nie potrzebne i inne bajery.

http://www.asus.com/products/mb/socket478/...0/sellpoint.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Asusy P4C800 mają zwalone PCB i nie każdy cooler pasuje, np. bardzo trudno jest założyć BOXowoego coolera.

Ja chciałem kupić Asusa ale dowiedziałem się że asus nie pracuje z ATI Radeonami 9700 Pro z poniżej serii xxx-xxxx-30 a ja miałem xxx-xxxx-11 .

Dlatego wybrałem Abita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Asusy P4C800 mają zwalone PCB i nie każdy cooler pasuje, np. bardzo trudno jest założyć BOXowoego coolera.

Ja chciałem kupić Asusa ale dowiedziałem się że asus nie pracuje z ATI Radeonami 9700 Pro z poniżej serii xxx-xxxx-30 a ja miałem xxx-xxxx-11 .

Dlatego wybrałem Abita.

A nie wiesz czy nie mają problemów z Radeonami 9500 Pro ?

i o co chodzi z tym coolerem ? Czy PC800 Deluxe też mają tą wadę ? A jak się kręci na Abicie i ogólnie jak się płytka sprawuje ?

PS. Delux mi pasi bo ma raida na 4 ultra ATA133...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci polecma ABIT IC7-G, moja padła bo była ze starej serii ale nowe podobno super.

A pamięci to 2x 256 GeIL.

Przepraszam ze sie podepnę, michalak ile ty wyciągasz ze swoich Geili? ja z takich jak ty 444MHz, shit na maxa, ale to może być sprawka mojej dziadoskiej zasiłki niby 350 watt (megabajt) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co >????

co za glupoty ?

kazdy cooler wchodzi na 100%

ja mam radka 9500 pro i pierwsze slysze by mial mi nie dzialac

mialem tez na chwile 9700pro i tez dzialal jak burza.

nie wierz w takie idiotyzmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zadne idiotyzmy-sam znam 3 osoby które wymieniały tego asusa z powodu że 3 rózne coolery nie pracowały na nich (winne pcb z jakiego wykonano płyte na początku produkcji-po prostu płyta była za miękka-do czego asus sie przyznał)

z radkami 9700pro to równiez nie idiotyzm-pisał nawet o tym lancer kiedys u nas na forum i na necie równiez huczało o tym problemie

jak uwazasz ze pozjadałes wszystkie rozumy odsyłam do zachodnich for i tam sobie poczytaj o problemach z tym asusem których zresztą niemało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze, no zarzekam sie przy swoim, na co mam dowody ! :)))

jak nie wierzysz zapraszam do mnie i Ci pokaze jak to radki chodza na mojej plycie :)

moze nawet chcesz sie o cos zalozyc ? :)))

mialem dwa boxowe coolery, zalmana i teraz cooler master everest i wszystkie dzialaja i bez problemu na plyte weszly, wiec powtarzam, to BZDURY.

ps (ja nie jestem pozeraczem rozumow, wole bigos ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co >????

co za glupoty ?

kazdy cooler wchodzi na 100%

ja mam radka 9500 pro i pierwsze slysze by mial mi nie dzialac

mialem tez na chwile 9700pro i tez dzialal jak burza.

nie wierz w takie idiotyzmy

Wypraszam sobie!!

Poczytaj sobie zagraniczne fora.

Ogólnie jest tak napisał bartezjusz.

Nie napisałem, że wszystkie radeony 9700Pro nie działają z tym Asusem ale tylko te poniżej serii xxx-xxxx-30 .

Do rezystora:

korzystałem z płyty głównej narazie tylko 1 dzień bo następnego się padła(wadliwa seria od ABITA).

Do dubelka:

płyty P4C800 Deluxe też mają tę wadę.

Na Abicie narazie wykręciłęm 3 GhZ i pracowała w pełni stabilnie na BOX coolerku, dałaby rade więcej ale padła. Poczytaj recenzje tej płyty.

Polecam tę na www.in4.pl i na http://twojepc.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie czytam "zachodnie" fory ;P

cos tu o tym pisza, ale....

ja mam plyte kupiona ponad 1,5 miecha temu, wiec moze juz produkuja na lepszym materiale i stad te nie porozumienia.

w kazdym badz razie na moim asusie chodzi wszystko ! co moge CHETNIE udowodnic.

pozdrawiam !

ps. aha, jeszcze leczo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie czytam "zachodnie" fory ;P

cos tu o tym pisza, ale....

ja mam plyte kupiona ponad 1,5 miecha temu, wiec moze juz produkuja na lepszym materiale i stad te nie porozumienia.

w kazdym badz razie na moim asusie chodzi wszystko ! co moge CHETNIE udowodnic.

pozdrawiam !

ps. aha, jeszcze leczo ;)

Nietwierdzę, że ASUS to zła płyta ale ja mam R9700 Pro który jest niekompatybilny z tą płytą. A jak przeczytałem, że ta płyta ma zwalone PCB to kupiłem ABITA.

Nie pozjadałem rozumów, nierozmumiem takiego ataku na siebie. Nie musisz mi niczego udowadniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...