Skocz do zawartości
ToMo

Wymieniać czy nie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie mam ta płyte co w podpisie i zastanawiam czy nie zmienic jej na jakąś inną z nForce2 czy zaczekac az wyjda jakies nowe procki które będą potrzebować innych płyt głównych....

Na tapete wchodzą:

Abit NF7

EpoX 8RDA

Soltek SL-75FRN2-L

Włąsnie zastanawiam się nad tymi trzema płytami ...

Podajcie jakie te płyty mają możliwości zmiany napięcia na procku, pamięciach i VDD(chyba tak to sie nazywa)....

Która z tych płyt byłaby najlepsza ;)

Z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie mam ta płyte co w podpisie i zastanawiam czy nie zmienic jej na jakąś inną z nForce2 czy zaczekac az wyjda jakies nowe procki które będą potrzebować innych płyt głównych....

Na tapete wchodzą:

Abit NF7

EpoX 8RDA

Soltek SL-75FRN2-L

Włąsnie zastanawiam się nad tymi trzema płytami ...

Podajcie jakie te płyty mają możliwości zmiany napięcia na procku, pamięciach i VDD(chyba tak to sie nazywa)....

Która z tych płyt byłaby najlepsza ;)

Z góry dzięki za pomoc

Masz kase to zmieniej,a co do plyty.............

SZUKAJ.BYLO MILIONY RAZY !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zmiana bez sensu. Lepiej kupić za kwotę którą miałbyś dopłacić, kup ram...

To że wszyscy się rzucili na nforca to nie znaczy że mają rację.

Wszystkie muchy lecą do gów.a to ty też polecisz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w sumie może złoże sobie jakiś zestawik WC do chłodzenia proca i grafiki :) albo sprzedam swój ram i kupie sobie 512 MB jakiejs lepszej firmy (czytaj takiej której pamięci dobrze się kręcą) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie przesidlem z KT333 na nForce2,a dokladnie z Solteka DRV5 na Solteka FRN2-L i musze powiedziec ,ze zrobilem to tylko dla mozliwosci OC jakie oferuje nF2,glownie za sprawa blokady PCI bo bardzo lubie moje dyski.Co do wydajnosci....hmmm.....ciezko mi powiedzec bo jak nie gralem w gry na DRV5,tak nie gram i teraz :wink: za to fsb wzroslo z 190 na 240 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w sumie może złoże sobie jakiś zestawik WC do chłodzenia proca i grafiki :) albo sprzedam swój ram i kupie sobie 512 MB jakiejs lepszej firmy (czytaj takiej której pamięci dobrze się kręcą) :D

to było by najleprze rozwiązanie, a po za tym usilnie uprasza sie o zaznajomienie się z opcją szukaj przed założeniem kolejnego topicu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i to bedzie chyba najlepsze rozwiazanie zastawik WC cisza i spokuj a temp tez nizsza :P :P ta co do pamieci to polecam TwinMOSy 400 na kosciach Mtec swietnie sie kreca :) :)

pozdr :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie przesidlem z KT333 na nForce2,a dokladnie z Solteka DRV5 na Solteka FRN2-L i musze powiedziec ,ze zrobilem to tylko dla mozliwosci OC jakie oferuje nF2,glownie za sprawa blokady PCI bo bardzo lubie moje dyski.Co do wydajnosci....hmmm.....ciezko mi powiedzec bo jak nie gralem w gry na DRV5,tak nie gram i teraz  :wink: za to fsb wzroslo z 190 na 240  8)

Ale zmieniłeś nie tylko płytkę ale i równiez pamięci co związane było z dodatkowymi wydatkami...

U mnie jak mogę spokojnie jechać na fsb 201 całkowicie mija się to z celem - prędzej wymienię procka niż płytkę która spokojnie obsługuje bartony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...