Skocz do zawartości
badboy11

jaka plyta pod bartona 2500+ ?? chyba 2 mozliwosci ...

Rekomendowane odpowiedzi

ktos mnie wzywal  :?:  :wink:  8)

Slyszalem tu od kolegow ze ci Soltek doslal z Tajwanu Soundstorma gratis.

Grolshek,Ty czasami sypiesz tekstami jakbys przechodzil ciezkie dni :? wstrzymj sie czasami z takii zbednymi komentarzam

A widze ze ty rowniez piszesz bezwzrokowo znaczy nie czytasz co piszesz.

Wiec dla ciebie rowniez cytat:""SOUND STORM i DUAL DDR musi byc koniecznie".

Jesli mialbys rowniez klopoty z przeczytaniem czy gosc chce 240fsb czy soundstorm i dual-ddr to zacytuje jeszcze raz:"SOUND STORM i DUAL DDR musi byc koniecznie".

Dobra mistrzu,ale widziales gdzies zebym napisal cos w stylu "olej inne plyty i bierz FRN2-L bo jest naj naj naj" co mistrzu :?: :?: :?: Czepiasz sie i tyle.Jestes taki upierdliwy na codzien czy tylko jakos ostatnio :?:

TROCHE SZACUNKU :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grolshek,Ty czasami sypiesz tekstami jakbys przechodzil ciezkie dni :? wstrzymj sie czasami z takii zbednymi komentarzam

Jesli mialbys rowniez klopoty z przeczytaniem czy gosc chce 240fsb czy soundstorm i dual-ddr to zacytuje jeszcze raz:"SOUND STORM i DUAL DDR musi byc koniecznie".

Dobra mistrzu,ale widziales gdzies zebym napisal cos w stylu "olej inne plyty i bierz FRN2-L bo jest naj naj naj" co mistrzu :?: :?: :?: Czepiasz sie i tyle.Jestes taki upierdliwy na codzien czy tylko jakos ostatnio :?:

Przestan wtranzalac tego Solteka w kazdy post bo wcale taki hiper nie jest.Mozliwe jest tylko uzyskanie wysokich fsb a to nie jest jedyna zaleta dobrych plyt glownych.Niektorzy tak jak w tym przypadku chca miec w kompie Soundstorma i jesli przeczyta ktos kto nie za bardzo sie zna takie wypowiedzi to powie"wow faajny ten Soltek i soundstorma ma i 240fsb mozna wyciagnac...biore" a potem posty na forum"mam pamieci twinmos 333 dlaczego nie moge wyciagnac 240fsb przeciez obiecywaliscie,dlaczego na tym Solteku mam dzwiek gorszy od live`a przeciez mial byc conajmniej rownorzedny"

Podsumownie: jak mam racje to prosze nie wpierdzielac mi sie w pouczanie maluczkich.Kiedy nie mam racji prosze mnie zrownac z gleba bo widac mi sie nalezy.Pozdrawiam.

Co do tematu.Oczywiscie Soltek odpada ze wzgledu na brak soundstorma.Bralbym Epoxa lub jesli cena bylaby zbyt wysoka to Fica AU13.Tyle w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestan wtranzalac tego Solteka w kazdy post bo wcale taki hiper nie jest....
A Ty ciagle swoje... Gdzie to niby _Vip_ 'wtranzalal' tego Solteka :?: Wczesniej cos pisales o posiadaniu umiejetnosci czyatnia... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grolshek,prosze pokaz mi jakis post do ktorego wladowalem Solteka i gdzie bylo to posuniecie nie w temacie.I nie mow mi co ma robic,bo jestes takim samym uczstnikiem tego forum jak i ja.

Bede ci mowil co masz robic bo jestem takim samym uczestnikiem tego forum jak ty.A jesli nie przekraczam zasad forum wolno mi pisac co chce.i bede pisal.Przypominam sens posta:"plyta pod bartona z soundstormem i dual-ddr".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grolshek,prosze pokaz mi jakis post do ktorego wladowalem Solteka i gdzie bylo to posuniecie nie w temacie.I nie mow mi co ma robic,bo jestes takim samym uczstnikiem tego forum jak i ja.

Bede ci mowil co masz robic bo jestem takim samym uczestnikiem tego forum jak ty.A jesli nie przekraczam zasad forum wolno mi pisac co chce.i bede pisal.Przypominam sens posta:"plyta pod bartona z soundstormem i dual-ddr".

teraz to juz jestes poprostu zabawny :lol: Gratuluje, jestes pierwszym Leperem tego forum :wink: Dobra EOT bo i tak do niczego nie dojdziemy.

Przynajmniej bys sie przyznal, ze bezpodstawnie na mnie naskoczyles, no ale coz....nie mozna miec wszystkiego

powiedz mi tylko GDZIE JA TU COS PISALEM O SOLTEKU :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FIC AU13 nForce2 1394/LAN/SOUND !*    430zl

FIC AU13 nForce2 LAN/SOUND !*            380zl

to znalazlem przed chwila na www.netcomp.pl, wiecie moze czym to sie rozni???????

ten pierwszy ma dodatkowo wbudowany kontroler FireWire do podlaczenia zewnetrznych nagrywarek, kamer cyfrowych itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, znalazlem ta plytke w lublinie, gdzie tez w poniedzialek sie udaje :) za 375zl

jak sie nazywa to cos do niej za 20zl zeby SS mozna bylo uzywac??

kupowac ja?? pod wzgledem stabilnosc spoko?? nie ma jakichs glupich problemow zwiazanych z jej uzywaniem??

mysle ze jesli nie to wybiore ta plytke bo zawsze to troche ponad 100zl taniej od epoxa+sledz doSS ...

czekam na rady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz FIC'a, to dokłądnie ta sama płyta, robiona w tej samej fabryce. a różnica w cenie spora więc olej epoxa, olej solteka i abita, bierz FIC'a bo dobry i tani i mają go w lublinie. to zdecydowanie najlepszy wybór a za różnicę w cenie kup porządny ram żeby dało się timingi rozsądne ustawić.

ale się fajnie VIP Grolsheck'iem gryzą. wyluzujcie panowie, wiem że głupio jak ktoś was obraża ale każdy wie, że ECS i Asrock rządzą :lol: a najlepiej to kupić 386 na giełdzie za 50zł z monitorem :lol: . będziecie się kur.wić a nic to nie pomaga w wyborze. (ale spokojny jestem dzisiaj)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz FIC'a, to dokłądnie ta sama płyta, robiona w tej samej fabryce. a różnica w cenie spora więc olej epoxa, olej solteka i abita, bierz FIC'a bo dobry i tani i mają go w lublinie. to zdecydowanie najlepszy wybór a za różnicę w cenie kup porządny ram żeby dało się timingi rozsądne ustawić.

ale się fajnie VIP Grolsheck'iem gryzą. wyluzujcie panowie, wiem że głupio jak ktoś was obraża ale każdy wie, że ECS i Asrock rządzą :lol: a najlepiej to kupić 386 na giełdzie za 50zł z monitorem :lol: . będziecie się kur.wić a nic to nie pomaga w wyborze. (ale spokojny jestem dzisiaj)

siur:D

napisz jeszcze gdzie mozna znalezc tego FICa w Lbl bo ja w jednym sklepie sie tylko doszukalem (w necie.., jutro dzownie czy maja...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto sie gryzie gdzie ??? Ja mam tylko 128kilo lacze i szczeka mi nie przechodzi....BTW mam Asrocka K7S8X...probowalem go 11x200 puscic ale oczywiscie proc nie pozwolil...po mod-drucie poszedl 12,5x166...znajde chwile czasu to moze wasze ecs`y zaczna cienko piszczec jak sie uda 10x200...ale to raczej sf gatunek...fantazja :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekalem az dojdziecie do porozumienia :) ale po kolei:

1. abit nf-s rev2- dla mnie za drogi bo hurtowo nie kupuje i 540zl jak nic...

2. soltek sl-75FRN2-L- nie ma SS :( -odpada, a ten moj barton na 99% nie bedzie "podkrecalny" takze 3600 z niego nie wyciagne!!

3.  epox rev2- wszystkie egzemplarze obsluguja fsb 400MHz a z rev1- nie wszystkie ... 

Jesli tu:

"Wersje płyty Epox 

rev 1.1 - przeważnie mostki A2 i A3 (czasem C1 jak ktos upolował) 

Oznaczenie NB (mostka północnego) 

-mostek A1- "02**A1"( CRUSH15D)"

jest blad i powinno byc tak:

-mostek A1- "02**A1" (CRUSH18D)

to juz wszystko rozumiem :)  (bo A1 to ..C1, tak??)

crush18d poznajemy po tym ze ten mostek polnocny jest czarny a crush15D pokryty blacha, rev sprawdzamy kolo zlacz PCI..

poprawcie to co zle zrozumialem :)

a propo błędu mostek C1 ma oznaczenie 03**A1 ! ja pisałem o starych bo stara wersja też ma symbol A1 tylko 02** więc dobrze napisałem, C1 ma 03** i tu łatwo o pomyłkę!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...