Skocz do zawartości
Gość

Jaki kolor farby wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

No jaki proszę o odpowiedzi tylko SZYBKO!!!

I jak malować żeby nie zostały zacieki?

PS.

Nie pisac mi tu jikisch pedalskich kolorów.

Może być Srebrny,Pomarańczowy,czarny,inny

PISZCIE SZYBKO I Z SENSEM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zależy jaki chcesz ja wybrałem na stelaż obudowy czerwonyn na blach czarny - chyba że chcesz co innego malować

jak malować żeby nie było zaciekuf? Ja kiedyś miałem probelm był banalny - nakładałem za dużo farby i trzymałem spraya za blisko elementu malowanego

do rzeczy: nakładaj możliwie cienkie warstwy i trzymaj spraya w odległości ok 20-30 cm od obiekta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. dobrze odtłuścić . benzyba or rozpuszczalnik/

1a. można też zszorstkować wszystkie elementy pamierem ściernym ale baardzo drobnym

2. malowac zgodnie z instrukcją na opakowaniu farby i połozyć minimum dwie warstwy / tzn jedna dziś a drugą jak wyschnie / a jak trzeba to i trzy / ja połozyłem trzy na wszeli wypadek

2a. nie jarac podczas malowania bo może być bum :)

3. kolory? ja mam niebieską / big blue tower 8) / a co do stelarza to zatanawiam sie nad czarnym lub żółtym

4. na midi tower idzie 1 puszka / a mnie poszły 2.5 :)

miłego malowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja malowalem Chiefteca na czerwono w srodku, wyszło super zacieków brak, najpierw polozylem podkłąd a pózniej lakier (czerwony autorenolak Nobilesy M1041 wygląda super :) ) a przed malowaniem zerwalem wszystkie nity a póznie jskrecilem na sruby imbusowe, jak wgram fotki na serva to dam Link :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blachę naokoło.

Chociaż czy to mi potrzebne.

A jak wyciać dziurę w blache?

Ja polecam DREMELA lub jakąś podróbe - ojciec kupił w SELGROSIE w Katowicach podróbe TOYA tego DREMELA i chodzi świetnie 8)

PS Dał za niego 58 PLN 8O 8) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to napisze jak ja swojego bubla robiłem...

stelaż:

papierek wodny 300, później 1000

podkład szary za 8zeta

1 warstwa, po 24h papierek 1000

2 warstwa, po 24h papierek 1000 bardzo lekko, później 2000 (taki mam wybór papierów na wsi :) )

3 warstwa

bezbarwny

boki : rocedura ta sama, tyle że na początku wypadało by zedrzeć to guwno ja założyłem za wiertarke takie dziwne metalowe druty - coś na wzór loga thermaltake i po 15min nic nie zostało z farby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...