edek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 zapodałem sobie przejściówke USB>Serial DB9 coby transferek podskoczył z miernych 10 kB na ok 15 kB i Mandrake 9.1 niestety nie widzi modemiku , ale jak podepne modem bezpośrednio do COM-a to wszystko działa git, tylko że transerek cienki, nadmieniam że pod unstabile XP działało git, niestety producent BF-810 (BAFO) nie robi sterów pod Linuxa :cry: prosiłbym o pomoc :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Konwerter jest pewnie przezroczysty dla systemu operacyjnego, wiec sterownikow mu nie trzeba. To moje domysly. Obslugiwac to mozna, korzystajac z portu USB, do ktorego jest podpieta przejsciowka. W plikach konfiguracyjnych zmieni sie wiec ustawienie z /dev/ttyScostam na /dev/costam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Nie dev/costam tylko dev/usb to chyba oczywise ze jesli wybiera sie inny port to nie bedzie dzialac :) Ja mam takie same urzadzonko i nie potrzebuje zadnych przejsciowek zeby uzyskiwac takie transfery wystarczy lata na jadro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 dzięki za podpowiedź viod u mnie trza było ustawić /dev/ttyUSB0 i przestawić modemik na 230 kB i tera śmiga cudnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 ...Ja mam takie same urzadzonko i nie potrzebuje zadnych przejsciowek zeby uzyskiwac takie transfery wystarczy lata na jadro.a co powiesz na to: w moim mobo jak w podpisie jest ITE IT8705F obsługujący COM-y i to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o obsługuje max do 115kB a dialog daje 128kB więc jakim cudem uzyskam transferek na poziomie 15-16 kB bez przejściówki !!! 8O a tu są chipsety na których między innymi ten numer przejdzie bez przejściówki (te pow 115) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 A ile taka przejsciowka kosztuje (jesli kupowales i wiesz)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 ja kupowałem tu, a koszt na dzień dzisiejszy to 69 zeta + 8,5 zeta przesyłka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Qrde przecie mowilem ze mozna zalatwic nowy ster do ttySX ! PO co placic jak mozna miec za darmo tak samo pod WinXP ! Troche burzy mozgow i po klopocie :D Jak nie wierzysz to poczytaj na infojama.pl tam jest ale pod winde (choc gdzies przewija sie link do linuksowego patcha na kernel , chyba w komentarzach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 A ja mam NetBSD... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 mam jeszcze jedno pytanko; dlaczego jak za każdym kiedy włączam kompa i próbuje połączyć sie z netem to musze z konta roota użyć tych poleceń: /sbin/ifup ppp0 a potem /sbin/ifdown ppp0 co zrobić żeby tego za każdym razem nie wpisywać ??? pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Dodac do rc.local ? A halt sam ci go odlaczy? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...