Skocz do zawartości
Gość

LOW LEVEL FORMAT może pmóc???

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Mam problem od pewnego czasu próbuje naprawić 10gb szajsunga (oczywiście nie mój) ma on aż 6GB bad sectorów został on sformatowany i przez te bady nie mogę zainstalować windy. Czy morze w tym przypadku pomóc niskopoziomowy format wiem że to morze być destrukcyjne w skutkach dla twardego ale i tak nie mam nic do stracenia bo jest po gwarancji, a spróbować zawsze morzna a więc czy istnieje do tego jakiś soft i czy warto ropić LLF???

Jerzeli nie ma softu do LLF to miałbym morzliwość zrobić LLF na amidze (chyba każdy wie co to jest :D) wiem że na amidze to jest morzliwe tylko nie wiem jak??? jakiś opis by mnie zbawił :lol:

Z góry wielkie thx.

P.S. Korzystałem w "wyszukiwajki" i znalazłem pare topików ale nie otrzymałem jednoznacznej odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

->HDD ma 6GB badów i jest po gwarancji więc nie mam nic do stracenia z tym LLF tylko musze mieć odpowiedni soft z tego co mi wiadomo to każda marka HDD musi mieś swój osobisty soft do LLF i ja potrzebuje do szajsunga.

-> czytałem że LLF usuwa jakieś informacje potrzebne twardemu czy flash biosu HDD to załatwi???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To HDD maja BIOS? :D LOL

Mi sie zepsul Szajsung 20GB (po podlaczeniu do kompa BIOS wykrywa go i system startuje z caviara ale z predkoscia jakby czytal dane z dyskietki :D I nie moge wejsc na dysk bo zwiecha) ale nawet nie proboje go naprawic bo caviar 50 razy szybszy i cichszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

->z tego co mi wiadomo to każda marka HDD musi mieś swój osobisty soft do LLF i ja potrzebuje do szajsunga.

Chyba nie bo ja miałem kiedyś w biosie MOBO taką opcję, zresztą formatowałem nią parę razy samsunga 4,3 gb i nigdy nic złego się nie stało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja usuwałem kiedyś bady na IBM 10 GB za pomocą LLF w programiku maxtora : power max. bardzo łatwy w uzyciu i świetny programik. ma teżkilka dokładnych testów twardziucha więc zasysaj go od maxtora i jedź low level formata. wywali wszystkie bady ale przy formatowaniu mogąznowu wyjść. zakładając że masz 6GB badów można dojąć do wniosku, że większość z nich to tzw bady softwarowe, czyli sektory sądobre ale oznaczone jako bady.

po llf powinno być znacznie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...