Skocz do zawartości
Grzechu

Baterie AAA - tylko które najdłużej wytzrymają?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie jakich używacie baterii tego typu?

Kupiłem ostatnio baterie AAA Philips Long life do mojego cyfraka i muszę powiedzieć, że nie są zbyt wydajne. Toshiba alkaline biją je na głowe.

Więc jakie baterie mam kupować, dopóki nie naciągne matki na akumulatorki i ładowarkę :?:

Dzięki

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej nie kupuj wcale i dozbieraj szybko do akumlatorków to będzie najlebsze wyjście 4 akumlatorki + ładowarka to koszt 80-120zł

P.S. Są dwa rodzaje akumlatorków: akumlatorki które morzna naładować ok. 700x i akumlatorki które morzna naładować ok. 4000x wiadomo które lebsze i drorzsze ja używam tylko akumlatorków mama kupiłą chyba z 16 takich bateryjek i już od 5 lat nie kupowaliśmy żadnych baterii paluszków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem ostatnio baterie AAA Philips Long life do mojego cyfraka i muszę powiedzieć, że nie są zbyt wydajne. Toshiba alkaline biją je na głowe.

Więc jakie baterie mam kupować, dopóki nie naciągne matki na akumulatorki i ładowarkę :?: 

Dzięki

Pozdro.

Wytrzymałość zależy WYŁĄCZNIE od ich pojemności i tylko na to się zwraca uwagę przy kupnie baterii. Jeśli bateria ma 900mAh to raczej średnio będzie trzymać, ale już baterie 2100mAh potrafią wytrzymać parę godzin ciągłego robienia zdjęć (i to z pełną opcją, czyli błyskiem i ekranikiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

Pozdro.

Wytrzymałość zależy WYŁĄCZNIE od ich pojemności i tylko na to się zwraca uwagę przy kupnie baterii. Jeśli bateria ma 900mAh to raczej średnio będzie trzymać, ale już baterie 2100mAh potrafią wytrzymać parę godzin ciągłego robienia zdjęć (i to z pełną opcją, czyli błyskiem i ekranikiem).

Tego nie wiedziałem :oops: ale dzieki na pewno teraz mi sie te informacje przydadzą.

Szkoda, że matki teraz nie naciagne na te akumulatorki i ładowarkę :( i musze na zwykłych jechac.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi