Skocz do zawartości
sketcherzer

Upgrade Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! 
Moje obecne specki to
Ryzen 5 3600
32GB RAM 3000Mhz CL16
RX 580 8GB
Planuje przeprowadzić upgrade w dwóch turach. Najpierw kartę, prawdopodobnie później procesor. Myślałem o trzymaniu się w teamie czerwonych, tylko teraz się zastanawiam...
Brać 6700xt / 6750xt? Czy używane karty mają sens, i dałoby się znaleźć coś fajniejszego za taką cenę około 2 tysięcy? Za ile mógłbym prawdopodobnie sprzedać mojego RXa?
iii.. czy następny upgrade który planuje za jakieś 2-3 miesiące (R7 5800X3D) ma sens, czy już wtedy będzie lepiej pchać sie w ddr5 i teoretyczny nowy procek amd z 3d cache?
Jak narazie gram głównie w MMO, całkiem sporo w New Worlda - procesor mocno dostaje, ale karta jest jednak tu tym słabszym ogniwem. Co mogę zrobić żeby.. być zadowolony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, KamikazePL77 napisał(a):

Podaj zasilacz, płytę i monitor(tu preferowana rozdzielczość-odświeżanie). Rx na gwarancji? Ten New world to chyba kiepsko zoptymalizowana gra, patrząc na przebijające się poradniki na yt.

Thermaltake SMART SE 530W 80 Plus Gold. Prawdopodobnie zmienie go za niedługo na jakąś 600tke.
MSI B-450-A Pro Max
RX bez gwrancji, kupiony w 19 roku. XFX 8GB GTS XXX Edition OC+.
Monitor mam narazie FHD 1080p 144hz, Myślałem o kupieniu ultrawide 1440p 144hz, ale to plany pewnie bardziej odległe.
Z tym New Worldem faktycznie jest średnio, ale sprzętem "da sie przebić" 🙂

Edytowane przez sketcherzer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi