sketcherzer Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 Cześć! Moje obecne specki to Ryzen 5 3600 32GB RAM 3000Mhz CL16 RX 580 8GB Planuje przeprowadzić upgrade w dwóch turach. Najpierw kartę, prawdopodobnie później procesor. Myślałem o trzymaniu się w teamie czerwonych, tylko teraz się zastanawiam... Brać 6700xt / 6750xt? Czy używane karty mają sens, i dałoby się znaleźć coś fajniejszego za taką cenę około 2 tysięcy? Za ile mógłbym prawdopodobnie sprzedać mojego RXa? iii.. czy następny upgrade który planuje za jakieś 2-3 miesiące (R7 5800X3D) ma sens, czy już wtedy będzie lepiej pchać sie w ddr5 i teoretyczny nowy procek amd z 3d cache? Jak narazie gram głównie w MMO, całkiem sporo w New Worlda - procesor mocno dostaje, ale karta jest jednak tu tym słabszym ogniwem. Co mogę zrobić żeby.. być zadowolony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sketcherzer Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 (edytowane) 4 godziny temu, KamikazePL77 napisał(a): Podaj zasilacz, płytę i monitor(tu preferowana rozdzielczość-odświeżanie). Rx na gwarancji? Ten New world to chyba kiepsko zoptymalizowana gra, patrząc na przebijające się poradniki na yt. Thermaltake SMART SE 530W 80 Plus Gold. Prawdopodobnie zmienie go za niedługo na jakąś 600tke. MSI B-450-A Pro Max RX bez gwrancji, kupiony w 19 roku. XFX 8GB GTS XXX Edition OC+. Monitor mam narazie FHD 1080p 144hz, Myślałem o kupieniu ultrawide 1440p 144hz, ale to plany pewnie bardziej odległe. Z tym New Worldem faktycznie jest średnio, ale sprzętem "da sie przebić" 🙂 Edytowane 6 Listopada 2022 przez sketcherzer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sketcherzer Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 Średnio mi się ten pomysł widzi. Budżetem teraz mogę kupić 6700/6750, ew. używaną jakąś około 2k kartę. Jeśli chodzi o procesor to wolałbym zostać przy AMD, nie zmieniać odrazu płytę, ramy i procesor naraz. Za ile dałoby się sprzedać tego RXa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...