Skocz do zawartości
dominikfil

Partycja systemowa jako RAW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem. Otwórz wykonując aktualizacje Win 10 64 bit wersja 17... z lipca 2017 pokazuje mi błąd aktualizacji.
Wyłączyłem usługę Win updated dałem ponowne uruchomienie komp.
Przerobiłem folder Softwaredistribudion na końcówkę Old i uruchomiłem ponownie komp.
Nic to nie dało to odpaliłem wiersz poleceń z poleceniem sprawdzania dysku i uruchomiłem komputer. Jednak na 11% zawiesiło się to sprawdzanie i wyłączyłem zasilanie. I teraz mam błąd 0x0000001 błąd.
Nagrałem pen. z instalka Win 10 H22 i odpaliłem wiersz poleceń i tam pokazuje mi że 😄 jest RAW.
Ale wpisałem chkdisk 😄 /f i odpaliłem. Po tej czynności mogę wejść poleceniem na partycje C z wiersza poleceń.
Więc uruchomiłem komp. ponownie i niestety teraz cały czas mi się kręcić kółko ładowania.

Teraz jak wpisuje diskpart to mam już ja NTFS ale nie mogę nadal uruchomić systemu

Smart z CDI 

B1.jpg

B2.jpg

B3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

szczerze ?

jestem zwolennikiem aby nie walczyć z wiatrakami i obierać kierunek najlepszych rozwiązań, jeśli na dysku nie posiadasz istotnych ważnych danych.

i skoro już posiadasz pena z instalatorem win, to za jego pomocą podczas instalacji wybierz opcje (jakiego typu instalacje chcesz wykonać ) zaznaczyć niestandardowa: tylko zainstaluj system Windows (zawansowane) 

i za pomocą instalatora usuń wszystkie istniejące partycje. - "odśwież" 

nowa - zastosuj - jeśli chcesz podzielić dysk na partycje to właśnie teraz ,jak nie to instalator poinformuje o konieczności utworzenia partycji systemowej i w zależności od ustawień biosu - uefi lub nie - założy odpowiednia ilość partycji systemowych, czyli wystarczy kliknąć ok , następnie - dalej.     

ps. korzystanie w dzisiejszych czasach z dysku magnetycznego (talerzowego) jako systemowy, na nie SSD, i późniejsza praca w systemie jest tak fascynująca, jak by siedzieć i patrzać się jak farba schnie na ścianie.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, dominikfil napisał:

Mam na dysku bardzo istotne dane. I nie chce ich usuwać. Chciałbym naprawić to a nie kasować.

Mam błąd 0x000185 uszkodzone pliki rozruchowe

na YT, czy wpisując frazę w wyszukiwarkę - "odzyskiwanie partycji RAW" - znajdziesz instrukcje czy poradnik jak to zrobić, bez utraty danych.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi