Skocz do zawartości
August

Co sadzicie o Gainward GeForce4 Ti4200 64MB PowerPack Ultra?

Rekomendowane odpowiedzi

dobra karta, grzechu warta :lol:

a na powaznie jak tylko do grania to OK ale jak chcialbys od czasu do czasu obejzec film na TV to tylko ta 128MB (bo niestety w 64MB producent zapomnial o tv-out) odatkowo na tej 128MB masz tv-in (mozesz zgrywac na kompa)

tu opisy obu:

- 64MB

- 128MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe, wy dalej wszyscy sadzicie ze Gainward tak dobrze sie kreci??!!

Ze Gainward jest najlepszy do podkrecania ??( Ti4200 )

Ludzie opamietajcie sie!! Gainward nie ma wyjscia TV, gorzej sie kreci niz Prolink i jest droższy!!

http://www.nvchips-fr.com/articles/article....php?p=3&IDa=57

Prolink kreci sie u mnie na 320/610

Niech ktos podkreci GAINWARDA na 300/600

Gainward GeForce4 PowerPack! Model Ultra/650 XP GS kreci sie tylko na 560-570 Mhz na pamiatkach :P A jaka jest jego cena? :lol:

Prolink to bardzo dobra karta, jezeli ktos naprawde bardzo nie lubi Prolinka to polecam WinFasta, tez bardzo dobra karta lecz troche drozsza.

I co... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe, wy dalej wszyscy sadzicie ze Gainward tak dobrze sie kreci??!!...

problem w tym ze Ty porownujesz swojego Ti4200 64Mb z Gainwardem 128Mb - a ja wiemy standardowo 128 maja pamieci 4ns, a 64 3.5ns (inaczej 444MHz do 500MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prolink 64MB ma 4ns Hynix

no i widzisz polecasz karte ze "slabszymi" pamieciami :wink:

BTW przegladam wlasnie porownania GF4 Ti4200 i wszystkie podkrecaja sie podobnie, ale w roznych serwisach krty tej samej firmy na inna wartosc, pewnie zalezy to od konkretnego egzemplaza

biorac powyzsze pod uwage moze warto zastanowic sie nad tym Prolinkiem

BTW2 jak tam z ostroscia obrazu i TV-out (to do niedawna byla pieta ahillesowa Prolinka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys bardzo kochalem gainwarda, ale teraz kocham Leadteka bo jest the best i kazdemu z czystym sumieniem polecam produkty tej firmy.

P.S. na pamiatkach doszedlem do 740 i chyba moge wiecej, ale ze wzgledu na artefakty mam to co mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys bardzo kochalem gainwarda, ale teraz kocham Leadteka bo jest the best i kazdemu z czystym sumieniem polecam produkty tej firmy.

P.S. na pamiatkach doszedlem do 740 i chyba moge wiecej, ale ze wzgledu na artefakty mam to co mam.

Niexle !!! Chcialbym tak !!! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to PROLINK, GAINWARD czy LEADTEK/WINFAST...

hmmm jest to baardzo ciezki wybor :(.

Chce kupic karte zeby byla z wyjsciem TV, 128 ramu ale widzialem modele tylko z pamiecia 4 ns. Czy istnieje karta z 128 DDR i rownoczesnie pamiecuia 3,5 ns ? :?: :?: :?: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GRAINWARD jest najlepszy moim zdanie, chociarz ostatnio słyszałem że te nowe karty Soltek kręcą się do kosmicznych wartości Ti 200 do 330/660 postaram się znaleść niebawem linka do tego artykułu i go se poczytacie nawet ciekawy niestety po angielsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...