Kociarz Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2022 Cześć. Kupiłem sobie niedawno monitor LG 27GP850. Sprawuje się bardzo dobrze, ogólnie najpierw w planach miałem kupienie drugiego takiego samego, ale rozważam czy nie zostawić go jako drugi monitor, poboczny, a główny kupić inny, z odświeżaniem 240hz. Do wyboru w przedziale cenowym ok. 2500 zł i o tych parametrach za wiele w sumie nie ma, więc wpadły mi w oko 3 poniższe monitory - mają 27" WQHD, 240hz i są IPS. Mało jednak mają opinii w przeciwieństwie do w/w LG, więc chciałbym zapytać Was o radę - który z poniższych będzie najlepszy? I jakie są najważniejsze różnice? Służyć będzie do codziennej pracy, ale czasami też do popykania w gierki, dlatego chciałbym mieć jednak te 240hz. A może jednak wielkiej różnicy między 165 (180hz OC) a 240hz nie będzie i lepiej zaoszczędzić tysiaka? co myślicie? Acer Nitro XV272UXBMIIPRUZX - 2600 zł, posiada on 270hz po OC , chyba najbardziej wpadł mi w oko iiyama G-Master Gold Phoenix GB2790QSU-B1 - najtańszy z całej trójki 2100 zł Gigabyte M27Q X HDR KVM - 2600 zł , ale ponoć zdarzają się z nim problemy m.in. bad pixele, nierównomierne oświetlenie itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2022 Nie napisałeś w jakie gry oraz na jakim sprzęcie grasz. Zakładam jednak, że osiągasz te 165 FPS-ów - czy czujesz, że brakuje Ci płynności? Albo uważasz, że zyskasz coś dzięki tym dodatkowym FPS-om (zakładając cały czas, że sprzęt wydoli). Nie miałem do czynienia z takimi monitorami, więc nie powiem z doświadczenia, a w internetach ile ludzi, tyle opinii - nawet na PPC pod ostatnim artykułem o polecanych monitorach wywiązała się dyskusja o tym. Myślę, że dopóki samemu tego nie sprawdzisz, to tak naprawdę się nie przekonasz. Mimo wszystko jeżeli wcześniej siedziałeś na 60 czy 75 Hz, to największy przeskok już dokonałeś i możesz nie odczuć korzyści z jeszcze większej ilości klatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...