Skocz do zawartości
Lipny

BARTON 2500+ vs TB 2000+ AIUHB

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry za kolejny temat o bartonach ale nie znalazłem zadowalającej mnie odpowiedzi korzystając z opcji "SZUKAJ". Waham się pomiędzy Bartonem 2500+(kupionym w ciemno, z o/c loteria) a TB 2000+ AIUHB z http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14981946 . Co byście wybrali? MoBo bedzie EPoX 8RDA3 lub 8RDA rev. 2.0 i w przyszlosci WC:) Chcę wiedzieć czy każdy bardton osiągnie 2400Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego nie weźmiesz bartona z selekcji ? 2000+ TB pójdzie na 3400+ na 100%, barton nie wiadomo. ciężko bartona wykręcić na 3400+ bez dobrej serii.

tylko że przy odsprzedaży nie odzyskasz kasy wsadzonej w selekcję, a proc na ustawieniu 3400+ nie pochodzi długo. ja bym brał jednak tego 2000+ i go @3000+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bartona z selekcji nie wezme bo na proca moge przeznaczyc tylko 420-430zl :( Na poczatek nie bede tego TB katowal na 2400Mhz. 2200 starczy. Wyzej dopiero wtedy gdy zauwaze ze mi gry zaczynaja skakc:)

Troche bez sensu ale jeśli tak to Bartona 2500+ :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie. jeśli kupujesz proca z selekcji to po to, żeby chociaż te 2600-2800+ mu dać. jak masz niepodkręcać to zaproponuję jeszcze lepsze rozwiązanie : kup 2000+ za 270zł (ja tyle dałem za swój), na 2200-2400+ chodzi (na próbę dawałem) a za zaoszczędzoną stówkę kup dobry ram twin mos 400 MHz i ustawisz sobie FSB 200, mnożnik obniżysz do 9 lub 10 i będzie śmigało ładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poczatek nie bede tego TB katowal na 2400Mhz. 2200 starczy. Wyzej dopiero wtedy gdy zauwaze ze mi gry zaczynaja skakc:)

Oczywiście chodziło mi 2200Mhz a nie 2200+:). Ale chyba wezme tego bartona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poczatek nie bede tego TB katowal na 2400Mhz. 2200 starczy. Wyzej dopiero wtedy gdy zauwaze ze mi gry zaczynaja skakc:)

proponowal bym tez zmiane plyty bo ta od celka bartona nie posciagnie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponowal bym tez zmiane plyty bo ta od celka bartona nie posciagnie :lol:

GEEZZ... n/c

A nie mógł byś przejść sie po sklepach i u siebie i przejrzec prockow?? Przecież Rybnik to chyba taki mały nie jest :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Rybnik maly nie jest ale jak chcialem zobaczyc jakies bartony to w sumie 4 egzemplaze zobaczylem. Wszedzie mi mowili ze jak chce to sprowadza na jutro :( A jak im powiedzialem czy moge w jakis sposob sie dowiedziec jak sie one kreca to uslyszalem ze nie i musze sie dowiedziec jakie serie sa najepsze bo oni proca do kompa nie wsadza i nie beda go krecic:( Jedynie w takim INSERCIE sie zgodzili je potestowac ale oni bartony maja po 480zl!!! Dzieki wszystkim. Biore bartona w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozesz go dobrze wymyc i oddac muwiąc ze twoja płyta nieobsługuje tego procesora lub niechce ci chodzic na fsb 166 ale przedtem niemozesz muwic ze chcesz go kręcic bo wtedy taki numer nieprzejdzie.

Zobacz u Prepały niekiedy mają coś ciekawego a Lucjan ( szef ) jest fajnym goscien i idzie się z nim dogadac moze by ci wymienił jak będzie się fatalnie kręcic jak co to w Raciborzu w Almarze mają model <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> chodzi na 2.3 gh - testowali go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...