Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 który lepszy waszym zdaniem Zalman 3000+ czy 6000. oraz jak go zamontować na płytach skoro socket znajduje się przy górnej krawędzi płyty a nieco powyżej mam już zasilacz.??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Popatrz na numerki tych zalmanow, a zobaczysz ktory lepszy (im wyzej tym lepiej). O jaka wersje 6000 ci chodzi? AlCu czy Cu? Co do obudowy, to bedziesz zmuszony ja zmienic, jak bedziesz chcial miec tego zalmana. Cooler nie moze dotykac do zasilki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Lepszy będzie 6000 oczywiście cały Cu. Za taką kasę wolałbym wziąźć Zalmana 7000Al/Cu. Bardziej wydajny i jeszcze cichszy. Miałem Zalman 3000+, i niestety rozczarowałem się. Teraz mam TT V11+. Mi Zalman 3000+ wszedł bez problemu, mam zasilacz (poziomo w obudowie) zaraz nad płytą. Nie opierał się o zasilacz Jeśli masz otwory wokół socketa bierz 7000 Al/Cu za 159 pln nie pożałujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Swiete slowa Grimlock, ale MSI KT4V nie ma dziurek, wiec z 7000 nici :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Wersje 6000 mają większą powierzchnię radiatora od 3000, dodatkowo wersje 6000 Al/Cu zawierają więcej "listków" miedzianych niż 3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 niestety otworów na płycie MSI KT4V nie mam. a co do wyboru Zalmana to mam 3000+ i 6000AlCu niestety. A jakie macie obudowy że wam bez problemu Zalman się zmieścił nie dotykając zasilki. Ewentualnie można coś podłożyć pomiędzy radiator a zasilke co o tym sadzicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Swiete slowa Grimlock, ale MSI KT4V nie ma dziurek, wiec z 7000 nici :( To trzeba wywiercić :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Dzięki Grimlock może najlepiej od razu palnikiem potraktować :-))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 niestety otworów na płycie MSI KT4V nie mam. a co do wyboru Zalmana to mam 3000+ i 6000AlCu niestety. A jakie macie obudowy że wam bez problemu Zalman się zmieścił nie dotykając zasilki. Ewentualnie można coś podłożyć pomiędzy radiator a zasilke co o tym sadzicie. Socket na mojej płycie jest około 1cm od brzegu płyty, a obudowa miditower z podpisu Enlight EN-7237 Nie wolno niczego podkładać między radiator a zasilacz.Zalman rozszerza się po wzroście temperatry. Stąd specyfikacja Zalmana 95 ~ 115. Jeśli jest tak ciasno, że nie wejdzie to nic z tego nie będzie. A jeśli delikatnie opiera to nie ma problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ja jestem w trakcie zmiany. Dzisiaj ide do zaprzyjaznionego sklepu zlozyc zamowienie :D na Chiefteca i tego zalmana wiec bede mial miejsce ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...