Tserof Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ktorego radzicie: Barton 2500+ AXDA2500KV4D 9888958270638 AQXEA 0324TPJW xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx80267 AQXEA 0324SPFW Wiem ze to loteria ale moze ktos cos wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ja stawiam na tego dolnego, powinien się kręcic lepiej niz górny ale nic ci niepowiem bez testów - na oko 2.4 gh trafione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Tez tak myslalem, tylko ktos musial to potwierdzic. Ostatni czterocyfrowy nr jest mniejszy. Wlasnie wybieram sie po niego i dzisiaj wieczorkiem sprawdze jak pojdzie. Jeszcze maly drut-mode mnie czeka. dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 ten czterocyfrowy numer to batch czyli ktory to procesor z jednego wafla - zawsze im mniej tym lepiej - generalnie wszystkie <400 sa dobre do O/C :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Co to jest batch i jak odcztać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 cztery ostatnie cyfry w drugim rzedzie - jak masz ten dolny 0267 to jego batch to 267 - czyli jest 267'mym procesorem z wafla - kupuj bo takie niskie batche ciezko trafic - jednak na samych seriach bartonow sie nie znam - ale batch zwiastuje dobry O/C :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Thx, to umnie birda ja mam batch 544 :(, ale będzie mobo zobzaczyny co maleństwo potrafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 ja nie mam najlepszego batcha u siebie (chyba kolo 549) a zobacz jaki wynik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Ej panowie jeśli te ostatnie cztery cyfry to batch i im niższy tym lepszy to masakra :twisted: bo ja mam coś takiego: AXDA2500DKV4D Y850628250018 czyli ja mam 0018 ??!! czyli cool :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 pavełek nie taki cool bo z wafla 2500+ natomiast ten drugi model xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx280267 AQXEA 0324SPFW ma ciekawą serie, ciekawe jaki kolor rdzenia jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Athlon XP 2500+ (Barton) 0,13 AXDA2500DKV4D Y850628250018 AQXEA0324TPAW A mój nie ?? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 jaki FSB i mnożnik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Jeśli FSB225 i x10 To Barton2500+@3400+ całkiem dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Jeśli FSB225 i x10 To Barton2500+@3400+ całkiem dobrze :) Uzywaj prosze opcji : Zmien. Nie pisz postow jeden po drogim :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Wlasnie wrocilem ze sklepu i jestem lekko wkur........ Koles go sprzedal dzisiaj rano a ja mu mowilem ze na bank po niego przyjade!!! Czasami tak bywa moze nie slyszal, nie zrozumial, moze gluchy jest!!! Ale jestew w......sciekly Jedno dobre to to ze zamowi mi z wrocka takiego Bartka z niskim nr. Ma byc dostawa na Polske bo jak na razie pustki w hurt. Jestem dobrej mysli ze trafi sie jakies cacko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Cos z tym batchem jest nie tak, moj Bartek jest AXDA2500KV4D Y844748250026 czyli ze powinien sie krecic jak glupi a to jest mocno przecietny procek. 2200 to jest szczyt mozliwosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 I taka jest prawda z bartonami jaki trafisz taki masz Co ciekawe robią tylko 160 czy 166 sztuk z wafla więn niejest to takie proste. Mozna się tylko łudzic i miec szczęscie, a nuz się trafi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 I taka jest prawda z bartonami jaki trafisz taki masz Co ciekawe robią tylko 160 czy 166 sztuk z wafla więn niejest to takie proste. Mozna się tylko łudzic i miec szczęscie, a nuz się trafi. No niestety taka jest prawda :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 jak to 166 z wafla - jak sa batche ponad 500? Myslicie pojecia panowie - batch to tylko uzupelnienie - jakby cos po przecinku Zdolnosci overclockerskie okresla seria i tydzien produkcji, a batch to juz tylko rozważania pomiedzy poszczegolnymi procami z tej samej serii i tygodnia - oznacza to ze jak procek jest gowniany to nawet jakby mial batch 0001 to nie pobije takiego z dobrej serii i tyognia chocmy mial batch 2000 - qmpel tak ma - ma 1700+ DUT3C i batch kolo 200 - ma max stable 2000MHz a ja mam batch chyba 549 i mam stable 2300MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Tak ale te reguly sprawdzają się tylko dla Tbreduw a w wypadky bartonow jest to loteria, a robią tylko 166 sztuk z wafla i nic więcej. Co do tygodnia to się mylisz bo testowalem kilka prockow z tego samego tygodnia i wyniki byly diametralnie inne dla kazdego. Moze jedynie seria cos znaczy ?? niewiem ale tu tez jest roznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Tak ale te reguly sprawdzają się tylko dla Tbreduw a w wypadky bartonow jest to loteria, a robią tylko 166 sztuk z wafla i nic więcej. Co do tygodnia to się mylisz bo testowalem kilka prockow z tego samego tygodnia i wyniki byly diametralnie inne dla kazdego. Moze jedynie seria cos znaczy ?? niewiem ale tu tez jest roznie Jednym slowem - mozna liczyc tylko na szczsescie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 no w TB 0309 i 0307 to byly najlepsze tygodnie i jak sie mialo DLT3C z tych tygdni to na bank dalo sie cos dobrego z tego wykrecic... wiec nie wiem - moze w bartonach juz tak nie jest :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 No wlasnie w tym senk ze nie - zawsze ilestam sztuk z kazdego tygodnia dobrze sie kreci, dzis z 25 sztyk 5 ma jakies kakretne wyniki a 7 przecietrne reszta to jakies 100 - 200 mhz jedna seria i tydzien a wyniki takie jakie są. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Kurcze ile jeszcze bedzie tych mitów: że batch, że tydzień produkcji i tak dalej. To żadna Gwarancja, Zawsze jest to loteria i kwestia szczęścia - nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Cos z tym batchem jest nie tak, moj Bartek jest AXDA2500KV4D Y844748250026 czyli ze powinien sie krecic jak glupi a to jest mocno przecietny procek. 2200 to jest szczyt mozliwosci. Ale słaby wafel 2500+ i może dlatego, a jaki kolor rdzenia jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Spodkalem do tej pory trzy kolory rdzeni u bartona 1 - ruzowy - kreci sie najlepiej 2 - ruzowo zielony - najslabszy 3 - zielony - jeszcze nie testowalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolk Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Czy ktos z fachowcow moze orientacyjnie powiedziec czy bedzie to dobry barton: AXDA2500KV4D 9892668280074 AQXDA 0324 SPCW Laminat zielony Tak na oko czy da sie cos z nim zrobic???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 z 24 tygodnia krecila sie fajnie seria SPAW A co do twojej to niemam pojecia, jaki jest kolor rdzenia ? Sądząc po oznaczeniach kupiles wersje Box ? pochwal się jak chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Spodkalem do tej pory trzy kolory rdzeni u bartona 1 - ruzowy - kreci sie najlepiej 2 - ruzowo zielony - najslabszy 3 - zielony - jeszcze nie testowalem Co do 1. różowy (reddish) - z tym kolorem róznie bywa , z reguły nie kreci sie dobrze, są i wyjątki. Duża losowość. Akurat masz może szczeście Co do 2. różowy nie jednorodny, - słaby do kręcenia co do 3. zielony (reddish-blue) - raczej może czerwonawo niebieski, lekko zielonkawy jak śliwka węgierka z wyraźnym blaskiem białego światła. Te są najlepiej krecące Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Czy ktos z fachowcow moze orientacyjnie powiedziec czy bedzie to dobry barton: AXDA2500KV4D 9892668280074 AQXDA 0324 SPCW Laminat zielony Tak na oko czy da sie cos z nim zrobic???? Teoretycznie powinien być dobry. Kwestia jeszcze jaki rdzeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...