kacper89 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 mam problem w sumie nawet nie wiedziałem na którym forum na której stronie o to zapytać ale padło na tą, otuż chciałem przeprowadzić sygnał video z Pc na TV, tylko że mam czarnobiały obraz, próbowałem to na dwóch telewizorach nowszym i starszym, przez dwa kable S-video oraz S-video<->chinch próbowałem na dwóch kartach graficznych na GF mx200 32MB oraz GF4 Ti4200 128MB Gainwarda sprawdzałem to na dwóch systemach na 98 oraz 2000 sprawdzałem tradycyjnie, na klonowaniu i przez specjalny program (TVtool), instalowałem wszelkie sterowniki jakie mi tylko kumple podsyłali, próbowałem sygnał puścić przez format NTSC i pal ja już na prawde nie wiem czego to może być wina, proszę o odpowiedź lub chociaż sugestie co mogłem przeoczyć lub co moge poprawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Całkiem czarno biały czy widać niekiedy przebłyski zielonego lub jakiegoś innego koloru. Jeżeli czarno biały to przejściówka S-Video - Chinch do [gluteus maximus]. Jeżeli masz rozmazany lekko zielony lub inny kolor to zwiększ nasycenie kolorów na 32 bity. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper89 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 jest całkiem czarno biały i nie rozumiem stwierdzenia S-video chinch do ciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 jest całkiem czarno biały i nie rozumiem stwierdzenia S-video chinch do ciachciach to autocenzura, poszukaj w archiwum, bodajże reed podawał stronkę na której były rozpisane różne wyjścia S-Video w kartach i były na nich różnice, jakiego producenta masz kartę? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 jest całkiem czarno biały i nie rozumiem stwierdzenia S-video chinch do ciach bo niestety producenci zapominają o międzynarodowych standardach, albo robią poprostu bumelke kumpel do Radeona9000 też w zestawie dostał kabelek który dawał tylko czarnobiały obraz, bo się okazało że poszczególne sygnały nie są puszczone na właściwe piny - takie życie :wink: najlepiej kabelek samemu zrobić I niestety jak widać po częstych zapytaniach użytkowników "dlaczego mam czarno-biały obraz" wskazują na to że producenci mają w [gluteus maximus] klientów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper89 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 najlepiej kabelek samemu zrobić aha super zrobić kabelek? czekaj zostało mi troche druta ze starego aparatu na zęby na pewno coś sie d zrobić. <span style="color:red;">[ciach!]</span>A!! jak mam zrobić samemu kabelek?? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_lbn Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Obraz jest czarnobialy bo koncepcja przelotki S-Video na Composite (Chinch) jest lipna . S Video ma 4 przewody (2 sygnałowe + 2 masy) Composite ma 2 przewody (1 sygnał + 1 masa) Więc próba puszczenia sygnalu na takiej przelotce powoduje ze obraz jest czarnobialy Proponuje ci kupic gotowy kabelek np 5M Euro>S Video koszt okolo 10 zł w elektroniku Jesli mimo tego nie bedzie dzialalo to proponuje sie pobawic standardami video :) Nie wiedziec czemu Gforce u mnie telewizor kolor daje tylko na NTSC a na PAL mam czarnobialy . A dziadek savage4 dawal tu i tu kolor w tym samym tv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Przewodem S-video przesyłany jest osobno sygnał luminacji o chrominacji co zapewnia lepszy obraz w TV.W przewodach typu chinch-chinch oba te sygnały są zespolone.Przejściówka s-video/chinch po prosu sumuje te dwa sygnały,jednak powinna to robic w odpowiednich proporcjach zapewniając separację stałoprądową tychże sygnałów.Badziewne przejściówki nie zapewniają tych założeń i efekty są takie ,że obraz jest czarnibiały lub z przebłyskami kolorów :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_lbn Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Przewodem S-video przesyłany jest osobno sygnał luminacji o chrominacji co zapewnia lepszy obraz w TV.W przewodach typu chinch-chinch oba te sygnały są zespolone.Przejściówka s-video/chinch po prosu sumuje te dwa sygnały,jednak powinna to robic w odpowiednich proporcjach zapewniając separację stałoprądową tychże sygnałów.Badziewne przejściówki nie zapewniają tych założeń i efekty są takie ,że obraz jest czarnibiały lub z przebłyskami kolorów :( . Dokładnie te tanie przelotki są najzwyklejszym polączniem elektrycznym dwóch przewodów i nic więcej nie oferują poza czarno bialym obrazem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukirg Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 tez mialem czarno-bialy obraz (GF 2 Ti)!! Wystarczy w ustawieniach karty graficznej ustawic inny standard nadawania sygnalu!! Nie pamietam jaki bo zawsze sprawdzam po kolei az sie trafi dobry!!! acha kozystam z przejscowki S-Video <=> Chinch (czy jak to sie tam pisze :) ) Pozdrawiam!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper89 Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 haa było poprostu znaleźć odpowiedniego bosa który znałby sie na kabelkach:P kumpel mi zrobił kabelek no i oczywiście nie połączył luminacji z chrominacją i działa! wszystko jest ok kolorek super ostrość akurat i panowie o to chodziło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 się podepnę pod topica :) oczywista mam problema, a polega on na tym, że przy podłączeniu TV za pośtednictwem kabla SVHS->SVHS obras jest monochromatyczny, zaś jeśli użyję przejściówki SVHS->EURO (kabel ciągle ten sam) to obraz jest kolorowy :/ jakieś sugestie? dodam, że TV ma wszelkie możliwe bajery (z gniazdem na monitor i Picure In Picture włącznie) więc raczej nie jest to jego wina (sprawdzałem zresztą różne formaty obrazu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper89 Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 po pierwsze nie podczepiaj mi się tylko zrób własny a po drugie jak przez euro masz kolor to w czym problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 po pierwsze nie podczepiaj mi się tylko zrób własny a po drugie jak przez euro masz kolor to w czym problem? Ad 1: ehhh czytałeś chociaż regulamin? właśnie przez takie nastawienie syf się robi na tym forum :evil: Ad 2: problem w tym, że mimo wszystko przejściówka powoduje stratę jakości, a nie po to kupowałem TV z SVHS, coby z tego nie korzystać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...