duxdaro Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2023 (edytowane) Witam, Wiem, że karta podana w temacie jeszcze nie miała premiery, ale do kwietnia nie daleko i chciałbym wiedzieć na co mniej więcej polować. Chodzi mi o procesor, płytę główną, zasilacz, chłodzenie CPU i obudowę. Gdzieś po drodze (trochę pod wpływem chwili :P) zakupiłem już pamięć Kingston FURY Renegade 32GB 2x16GB 3600MHz DDR4 oraz FURY Renegade 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (SFYRD/2000G). Z obecnego PC jedynie karta sieciowa się do czegoś nadaje, TP-Link Archer TX3000E BT 5.0. Z procesorów skłaniałbym się bardziej w stronę Intela między 13400-13500-13600, ale największy dylemat mam z MOBO, bo za nic nie mogę połapać się w tych chipsetach i co dana płyta konkretnie oferuje. Zasilacz i chłodzenie tak aby było cicho i chłodno ;D Z obudów podoba mi się Antec P10C, ewentualnie coś podobnego, byleby jak najmniej ledów. Ale to już zależy ile budżetu zostanie, bo czy da radę te 5 podzespołów spiąć sensownie,1 razem z tym co już mam, w 2500, max 3000pln? Komp głównie do gier singleplayer, ew. coop ala Diablo, Destiny, bez zabawy w overclocking. Edytowane 12 Lutego 2023 przez duxdaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...