Skocz do zawartości
Teo

czy palomino mozna poddac drutmodingowi?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeju dajcie zesz odpowiedz a nie :)

W stresie mam zaledwnie 38stopni pozatym bude mam bardzodobrze wentylowana (jest tez tak ze wiatrak na volcano pobiera powietrze zza obudowy) wiec mysle ze sie z niego wyciagnie jescze troche

Wiec prosze o odp czy po polaczeniu L1 drut mod bedzie dzialal wg. schematu t-berga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do twojego podpisu to jezeli masz sapphire 64 mb to przerobiles go na 9500 pro a nie 9700

Wybacz - niebij -uzylem w profilu tak nazwanych sterow w omegadrive!!!

ALE JA TU O RYBCE A TY O PIPCE :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieczekajac na odpowiedz - ktore cos niebardzo sa odpowiedziami :),postanowilem zrobic schematem dla t-berga i probowalem od 2 sposobow na odblokowanie mnoznika(sposobem mechlina) do trwałych ustawien mnoznika i nic albo komp niewstaje albo poprostu nic sie niezmienia - jednym slowem drut mod z t-berga niedziala na palomino - wszstko zrobilem prawidlowo tak jak bylo to opisywane przez forumowiczow. :(

czekam az mechlin przestuduje specyfikacje amd model 6 i poradzi cos na to - w tobie nadzieja -drutmenie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez połączenia mostków L1 na Palomino Drut-mod

na pewno nie będzie działał :!: :!: :!:

Dopiero jak połączysz L1 jest realna szansa że będzie działą :wink: .

Nóżki pinów(od mnożnika) Palomino i t-berga są te same

Skora na swojej płycie mogę ustawić mnożnik na duronie lub t-bergu więc mogę chyba i na palomino(krewniak morgana którego miałem).Dodam , że regulacja mnżnika na mojej płycie działa na zasadzie drut-moda :twisted: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zrobilem mazanie mostkow lutownica :) narazie mam tyle ile jest to mozliwe czyli mnoznik 12.5 -wiecej sie nieda bez drut moda - bedzie wolne to sie pomysli a narazie 1,8ghz :P pamieci mam tez zaslabe na wieksze fsb :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oka w koncu chwila czasu byla wiec pobawilem sie w drut moda

zrobilem sposobem mechlina . Z jednym drucikiem niedzialalo z dwoma juz bylo ok mnozniki umnie takie jak byly takie sa w biosie - tyle ze teraz dzialaja:)

narazie ustawiony mam 13x145 czyli 1885mhz

na 15x133 procek dziala stabilnie i daje 1995mhz tylko ze jak dlamnie temperatura(wiatrak w volcano na medium) 56 w stresie to zaduzo (zreszta po dlugim graniu rst)- czekam na przyplyw gotowki aby kupic blok na cpu i lepsza pompke no i pamiec ram, wtedy zobaczymy ile max sie da wycisnac z niego!

Jednym slowem stwierdam ze drut mod na palomino dziala tak samo jak na t-bergu tyle ze trzeba L1 polaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teo sory ale jezeli masz proca 0.18um i tylko cooler to nie uwierze za uzsykałeś z niego 1995 mhz.

Masz pelne prawo do tego:D

otoz zrobilem tak ze wiatrak pobiera powietrze prosto z za obudowy dodatkowo w budzie mam 4 wiatraki w tym 2 120x120(na 5v -jeden na bocznej sciance drugi u gory budy) oraz dwa 80x80(tez na 5v-jeden od frontu drugi zaraz za coolerem na procku) wszstko sunon :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiś zaj...........sty ale to bardzo zaj.........sty palominek.

Ja zapodałem 2 volcisze i mam dodatkowo 2 wiatraki 8x8 w budzie.

Może jak zmienie chłodzonko na WC i pamiątki na lepsze to postaram się wycisnąć ze swojego więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teo jak mozesz opisz co trzeba zrobic zeby na palominio 1500xp zmienic mnozik z 10 na 11 na stale . mam plyte ecsa ktora nie obsluguje zmiany mnoznikow wiec musze ustalic na stale , jezeli mozna prosze o jakies zdj itp bo jestem zupelnie nowy w temacie , thx z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...