Skocz do zawartości
tilla

Laptop dla nauczyciela do 3000, z dotykowym ekranem

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy nie szukam rzeczy nierealnej  :D

Ale chciałabym kupić laptop za bon dla nauczyciela, przy czym chciałabym, żeby był to sprzęt z ekranem dotykowym, a najlepiej konwertowalny (2w1). Chyba nie ma dla mnie większego znaczenia czy będzie to komputer na windowsie czy chromebook.

oczywiście, musi on spełniać całą listę kryteriów, m.in. min 8GB RAM, 256GB SSD (w przypadku chromebooków to zdaje się trochę mniej), 3-letnia gwarancja, posiadanie wyjścia umożliwiającego podłączenie video, ekran min. 13 cal (jeszcze sporo innych kryteriów, ale właściwie jak przeglądałam do tej pory różne rzeczy to zazwyczaj któreś z nich dyskwalifikowało dany sprzęt :D). A, i jeszcze nie starszy niż 9 miesięcy - ale to nie mam pojęcia jak weryfikować...

No i oczywiście nie chciałabym jakoś bardzo dużo dopłacać do tego bonu... 

Nie mam nic przeciwko laptopowi mniejszemu, może nawet byłoby to bardziej pożądane (ale niekonieczne).

Na ten moment jedyne co udało mi się znaleźć to Acer Spin 514 i Asus CX3400 na stronie https://sklep.gocloud.pl/ 
Trochę się boję czy ten sklep jest na 100% wiarygodny, bo pierwszy raz się z tym spotykam, ale z drugiej strony... wszystkie sklepy oferujące wykorzystanie bonu dla nauczyciela musiały przejść jakąś weryfikację ministerstwa, więc chyba nie powinno być problemu...

A jeśli rzeczywiście wybierać któryś z nich - to który byście doradzili? Ja się trochę bardziej skłaniam ku Asusowi, bo ma w zestawie rysik i więcej pamięci... Acer ma lepszą kamerkę, ale chyba to nie jest dla mnie aż tak istotne... 

A może coś jeszcze innego mógłby ktoś podpowiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi