Skocz do zawartości
turtles5

Antec TruePower480W vs 550W

Rekomendowane odpowiedzi

Czekaj na Anteca,

Jedyni sensowni konkurenci to Fortron (cena nizsza mniejsze wyposazenie, ale podobno modele >500W nie sa takie dobre, ja mam 400W)

I (nie jestem do konca pewien nazwy, ale one sa przynajmniej 2 razy drozsze od Anteca na zachodzie a w Polsce chyba wogle nie ma i nie chcialbym zobaczyc ceny) PC POWER&COOLING

Bierz model >500W (w koncu niewielka roznica cenowa (ok 10%) bo czytalem na forum ze PIV aby podkreic powyzej 3GHz, fortron 350W lub 400W (ktore daja rzeczywiscie okolo 450W) juz wymiekaly, i sie gosc zastanawial na modelami wyzszymi (oczywiscie Antec lub Fortron)

Enermax jest mocno ponizej anteca (sprawdz sobie np. testy na toms hardware), a kosztuje tyle ze az strach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1841&p=20

Ja bym sie na twoim miejscu skloanial do wziecia Enermaxa. Patrzac na te testy to ten zasilaczyk ma zajebiscie mocna linie 12v (mozna se pelta uzywac bez przeszkod np. na grafe albo chipset), jest baaardzo stabilny i ma fajne napiecia, no i jest w miare cichy. Ja bym go bral ale to zalezy na ile chcesz ten zasilacz uzywac. Antec tez niczego sobie w sumie. Jak chcesz uzywac go extremalnie bierz enermaxa :twisted: , jak nie chcesz wydawac tyle kasy bierz anteca 480W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll: 

jako uzupelnienie - ma byc (lub juz jest) model TrueBlue 480 gdyby to Ciebie turtles5 interesowalo - pare dyszek drozszy od zwyklego TruePower 480W

Taki chcialem w oryginale kupić - ale ze go nie było (mieli sprowadzic, ale nie wyszlo zamowienie) to zdacydowałem się na wersję TruePower. A że 550W jest tylko nieco droższy od 480W to się zdecydowałem. Ale skoro będzię TrueBlue to go wezmę. Pochwal się gdzie ma być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki chcialem w oryginale kupić - ale ze go nie było (mieli sprowadzic, ale nie wyszlo zamowienie) to zdacydowałem się na wersję TruePower. A że 550W jest tylko nieco droższy od 480W to się zdecydowałem. Ale skoro będzię TrueBlue to go wezmę. Pochwal się gdzie ma być

u dystrybutora :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

480 moim zdaniem to i tak bardzo dużo, ale jak masz możliwość wyłożyć te 70 zeta więcej to będziesz miał zasiłkę nie na 10 lat, ale na 20! :D

Ja bym sie sporo zastanowil czy warto dawac te 600 zl za zasilacz ...

Wystarczy ze intel albo amd zrobia oddzielna wtyczke do zasilania procka czy zmienia standary ... i juz twoj super przyszlosciowy 550 W nadaje sie do kosza ... moze chieftec 420 W ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumei zgadzam sie z P3le. Wydanie 300 za zasilke uwazam za max. (chiftec-sirtec 420). I taka zasilka z powodzeniem starczy Ci na dlugi czas. Lepiej pozniej taka sprzedac i kupic mocniejsza niz np. za rok obudzic sie z reka w nocniku, bo zmienil sie standard wtyczek.

Ale skoro kreci Cie widmo takiej mocy pod maska i nie masz na co kasy wydac... to bierz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll:  

jako uzupelnienie - ma byc (lub juz jest) model TrueBlue 480 gdyby to Ciebie turtles5 interesowalo - pare dyszek drozszy od zwyklego TruePower 480W

No niestety ma być - za jakieś 2-3 miesiące - dzisiaj się dowiadywałem w dimm.pl. :/. Dla mnie za dlugo

Wiec czekam do końca sierpnia i zamawiam TruePower 550W w Siriusie (chyba ze wiecie gdzie jest taniej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...