Ruido Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Jaki polecaci polski fundusz inwestycyjny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Ile trzeba miec na poczatek? Tak chyba jest jakas stawka? Nie wiem czy sie interesowac tym jak cos :) Az raziło :/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 zalezy jaki ma byc chcarkter owego funduszu(jaka dzialalnoscia bedzie sie o n paral by zarobic dla ciebie kase) czy to bedzie fundusz inwestujacy w akcje(z duzym ryzykiem) czy w obligacje(czyli z niskim ryzykiem) i bony skarbowe czy moze w nieruchomosci albo jeszcze taki winwestujacy we wszystko po trochu czyli z usrednionym ryzykiem i oczywiscie wiadomo ze im wieksze ryzyko tym wiecej fundusz moze zarobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Commercial Union - Fundusz Otwarty Akcji (jakoś tak się nazywa). Na razie dzięki hossie na giełdzie można nieźle zarobić (oczywiście to pryszcz przy tym co np. steryd zarobił, ale jest całkiem nieźle). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no w zeszlym roku najlepsze fundusze inwestycyjne mialy stope zwrotu z inwestycji(zainwesotwanego kapitalu) na poziomie okolo 28-30 (kilka) % wiec przy stale obnizajacym sie oprocentowaniu depozytow bankowych na rachunkach terminowych depozytowych ktore wynosza moze z 6-7 % zalezy od banku jak internetowy to moze troche wyzej to i tak jest zajebi.sta roznica. to bylo w zeszlym roku w tym powinny fundusze inwestycyjne miec o wiele lepsze zyski poniewaz jest owa hossa na rynkach kapitalowych a przez nasze wjescie do UE inwestorzy zagraniczni jeszcze chcetniej beda wkraczac ze swoimi kapitalami zeby inwestowac w naszym kraju i prawdopodobnie sporo wpompuja kaski w gielde a co za tym idzie ceny paierow jeszcze podskocza:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 szczerze mowiac ten fundusz nie dla mnie tylko dla starych wiec interesowalby mnie jakis fundusz o niskim ryzyku, ale podajcie tez jeden dobry fundusz ktory inwestuje w akcje, mam troche oszczednosci ktorych na razie nie mam na co wydac i moze sie pobawie, a noz cos zarobie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 np skarbiec net albo skarbiec akcje jednostke funduszu ktora musisz wykupic by byc w nim udzialowcem jest warta chyba okolo 600 pln (moze troche wiecej ) nie pamietam dobrze bo wole sam inwestowac swoje pieniadze a nie powiezac je komus do inwestowania:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Hehe, steryd lokata w banku o oprocentowaniu 6-7% to nie u nas. Max co widziałem to 5% (jakieś internetowe+promocja itd.). "Normalnie" to teraz lokata ma ok. 3% :evil: Ten fundusz o którym wspominałem wcześniej ma w tym roku już stopę zwrotu powyżej 40% czyli całkiem nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Hehe, steryd lokata w banku o oprocentowaniu 6-7% to nie u nas. Max co widziałem to 5% (jakieś internetowe+promocja itd.). "Normalnie" to teraz lokata ma ok. 3% :evil: Ten fundusz o którym wspominałem wcześniej ma w tym roku już stopę zwrotu powyżej 40% czyli całkiem nieźle. mozliwe w koncu bylo tyle tych obnizek stop procentowych wywolanych przez RPP ze juz mozna sie pogubic :oops: szczegolnie jka sie nie ma rachunku depozytowego tylko same inwestycyjne ktore nie sa wogole oprocentowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 NAmpisałem hyba zamiast chyba.. sorki to chyba pierwszy raz :/ Krootki a embank chyba ma wysokie oprocentowanie... zzraz zobacze jakie ale kilka dobrych procent było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 NAmpisałem hyba zamiast chyba.. sorki to chyba pierwszy raz :/ Krootki a embank chyba ma wysokie oprocentowanie... zzraz zobacze jakie ale kilka dobrych procent było :) mbank z tego co pamietam ma rowne 3%(i jeszcze podatek belki) a w porownaniu do funduszu to smieszne kilka % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...