Skocz do zawartości
salomon

Problem ze switch OVISLINK , diody swieca ale siec nie dział

Rekomendowane odpowiedzi

Mam rpoblem z modelem switch'a OVISLINK live FSH16T+,

po podłaczeniu swieca mi wszystkie diody, Link act/100M/FDX, oznacza to ze wszystko jest OK. ale niesty nie działa mi siec, zaden ping do kazdego z kompów,..

kablem podłanczam do byle jakiej planety (hub -8port) i jest OK.

wie ktos moze o co w tym chodzi..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze diody swieca wcale nie znaczy ze switch jest dobry. wprawdzie u nas takie cyrki byly i sa z hubami ze diody swiecily a pakiety nie lecialy ale switch a hub to prawie jedno a to samo. wywalilismy huba i wsadzilismy nowy wszystkoi hula. ten switch jest nowy czy jakis uzywany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że trochę offtopic, ale ja mam switcha ovislinka i narazie sprawuje się bardzo dobrze. Na codzieć korzytam z 3 portów, ale jak było sieciowanki to wszystkie 5 było w użyciu. Najciekawsze jest to że ten switch na auto crossowanie na każdym porcie, wiec jak brakło normalnych kabli to do mnie podłanczaliśmy kompy na crossach i działało :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, systuacja wyglada tak switch jest sprawny, kubiłem nowy kable zrobiłem koncówki i serwer i moj komp działa,

ale sytuacja teraz taka,

sasiada podłanczam do switcha, brak jakiegokolwiek sygnału,

wiec podłanczam go do huba a hub do switcha, i co DZIAŁA !

dlaczego tak jest, moj komp i serwer to skretka utp 5, a sasiad to juz kabel od telekomuny.. pewnie ten od telefonów.

moze ktos pomoc teraz..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi