Skocz do zawartości
Steeler

Przenosny czy stacjonarny?

Jaki komputer z nizej wymienionych byscie kupili (na moim miejscu)??  

1. 1. Jaki komputer z nizej wymienionych byscie kupili (na moim miejscu)??

• Dell Inspiron 8200
      16
    • Firmowy, ale stacjonarny + kilka dodatkow za 2000 zl.
      8
    • Oddal bym wszystko na cele charytatywne.
      1
    • Zamienil bym komputer na pistolet i zastrzelil sie... :P
      1
    • Zadowolil bym sie tym zestawem, ktory mam w konfigu.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

1. Inspiron 8200:

Mobile Intel Pentium 4 procesor-M featuring Enhanced Intel SpeedStep technology 1,6 GHz (Northwood)

128MB DDRAM/266MHz

64MB DDR nVidia Geforce 4-440 GO 4xAGP 3D

40GB Ultra DMA/ATA 100 (5400RPM)...

Wbudowany 24X CD-ROM & wyjmowana 1.44MB FDD

BT - 15'' TFT Enhanced UXGA (1600x1200)

kompatybilny dzwiek z Sound Blaster Pro 3D

Internal combo 56k modem / 10/100 network

2 USB-ports & 1 S-video out

wbudowany mikrofon i glosniki

bateria Lithium

MS Works 6.0 & MS Windows XP Home

Waga 3,53 kg

Dodam tylko, ze jest to najlepszy komputer w swojej klasie i osiaga okolo 5000 punktow w 3dMark.

2. Stacjonarny:

ECS K7S6A-266 DDR, AMD XP2200+, SIS chipset, ATA100, Ljud AC97

AMD Athlon XP 1800+ (1.53GHz)

256Mb DDR Hynix PC266

Daytona 64Mb Geforce2 MX -TV

nagrywarka - Samsung 40x10x40x

Zonet 100 Mbit TP

AOC 19" 9KLr + Pure Flat

DVD - Samsung 16x/40x

Subwofer 450W/ 2 Satelity

IBM 80 Gb DStar 7200 rpm

Stor-MidiTower 300w Athlon/P4 2x2.5" & 4x3.5"

+ moztaz, myszka itp.

Moge dokupic do niego zabawek za 2000 zl. ale nie moge nic zmieniac w pierwotnej konfiguracji.

I prosze bez zadnych tekstow w stylu: "Wez laptopa, sprzedaj i kup sobie potem stacjonarny." Ja bym tylko na tym stracil. Nie jestem zednym businessman i nie potrzebuje specjalnie go przenosic. Jednak komputery "walizkowe" maja dla mnie jakis urok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wzial stacjonarny ale wymienil grafe na gf3 ti 200

Ja nie moge nic wymieniac. To jest komputer dostarczany przez pewna firme i musi byc komplet. Najwyzej moge dokupic bo bede mial jeszcze 2000 do wydania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przypadku oczywiscie notebooka. Konfiguracja jest praktycznie doskonala nie liczac RAMu (ktory zawsze mozna tanio dokupic i samemu dolozyc bez problemu)

Wydajnosc jest napewno wystarczajaca do praktycznie kazdego zastosowania a przenosnosc jest naprawde swietna rzecza. Ot np pracujesz sobie na tarasie a potem bierzesz w lapke przynosisz do telewizora i puszczasz sobie filmik w DivX na duzym ekranie po czym zabierasz go do na swoj ulubiony fotel i wracasz do pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GeForce 2 MX mozna przebolec jakos, ale plyte ECS-a  :roll:

To nie ja to skladalem :oops: :oops: :oops:

Jak chyba nie wiecie, ale ja mieszkam w Szwecji i tu praktycznie da sie kupic tylko cale zestawy skonfigurowane przez jakichs balwanów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie bralbym stacjonarny ;]]]

Czemu tak zdecydowanie. Ta 3-kilóka osiaga 5000 punktów w 3dmark... I ma niezly procek - 1,6A.

Powiem tak dla siebie bralbym ten stacjonarny, ale nie wiem do czego Tobie jest potrzebny komp ??

Wlasciwie do tego, co wszystkim innych. Zastanawialem sie po prostu skad takie przekonanie, bo dla mnie ta decyzja to staraszny dylemat... :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Inspiron 8200:

Mobile Intel Pentium 4 procesor-M featuring Enhanced Intel SpeedStep technology 1,6 GHz (Northwood)

128MB DDRAM/266MHz

bateria Lithium

Waga 3,53 kg 

Dodam tylko, ze jest to najlepszy komputer w swojej klasie i osiaga okolo 5000 punktow w 3dMark.

2. Stacjonarny:

256Mb DDR Hynix PC266

Zonet 100 Mbit TP

AOC 19" 9KLr + Pure Flat

DVD - Samsung 16x/40x

IBM 80 Gb DStar 7200 rpm

+ moztaz, myszka itp.

Moge dokupic do niego zabawek za 2000 zl. ale nie moge nic zmieniac w pierwotnej konfiguracji.

I prosze bez zadnych tekstow w stylu: "Wez laptopa, sprzedaj i kup sobie potem stacjonarny." Ja bym tylko na tym stracil. Nie jestem zednym businessman i nie potrzebuje specjalnie go przenosic. Jednak komputery "walizkowe" maja dla mnie jakis urok.

bierz stacjonarny , plyte na epoxa i grafe na gf3 ti albo gf4 ti i powinno byc ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Inspiron 8200:

128MB DDRAM/266MHz

bateria Lithium

Waga 3,53 kg 

2. Stacjonarny:

256Mb DDR Hynix PC266

Zonet 100 Mbit TP

AOC 19" 9KLr + Pure Flat

DVD - Samsung 16x/40x

IBM 80 Gb DStar 7200 rpm

+ moztaz, myszka itp.

bierz stacjonarny , plyte na epoxa i grafe na gf3 ti albo gf4 ti i powinno byc ok

Chyba nie doczytales do konca. Przeciez pisalem, ze nie moge nic zmieniac, gdyz jest to gotowy zestaw. Moge tylko dokupic troche czesci bo zostanie mi jakies 2000 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko sie zdecydowac :) Dobrze ze ja nie mam takich problemow :D Ten stacjonarny ma zdecydowanie lepsza konfiguracje; wydajny dysk,256 megsow,DVD,nagrywara cala przyjemnosc tylko ten MX psuje. Zawsze mozna go rozbudowac czyms nowym a notebooka nie zabardzo. Bierz 2!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro to zestaw skladany przez jakas tam firme to niech za pare zlociszy zmienia karte i po sprawie

To tak jakby z IBM dyskutowac zeby ci procesor VIA zamontowali bo jest tanszy. Podziekowac i nie chciec gwarancji, ale za to odliczenie jej kosztow z ceny albo poprosic BMW, zeby wlozyli do srodka silnik Ferrari.

To jest jakby na leasing (czy jak sie tam to pisze) i nie ma prawie zadnych mozliwosci wyboru. Z innych kosztowalo by duzo wiecej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba zestawy na dzień dzisiejszy są kiepskie do grania. Stacjonarny ze względu na grafikę i płytę główną, przenośny jest może i ok. na dzień dzisiejszy ale szybko się zestarzeje i nie będziesz go mógł rozbudować. To trudny wybór przy zagłosowaniu. I nie wierze że firmy w szwecji nie maja lepszych zestawów!!! szczególnie po dołożeniu tych 2000 zł !

Jeżeli nie będziesz grał to weź przenośny. Jeżeli chcesz głównie grać to zapomni o obu zestawach. Sorry taka jest rzeczywistość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, przyznaję że nie doczytałem dokładnie twojego ostatniego postu w sprawie leasingu. Widzę że zakup komputera najprawdopodobniej nie zależy od ciebie. Więc zagłosowałem na przenośny, przynajmniej oczu sobie nie zepsujesz i głowa nie będzie cię bolała przy LCD. 5000 w 3dmarku może być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak Steeler, zdecydowales sie ??

Poczekam jeszcze na kilka glosow. Musze sie zdecydowac do 8 lipca wiec mam jeszcze kilka dni. Wtedy to trzeba zlozyc zamuwienie do tej firmy... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...